Ai dureri la picioare noaptea? Cauze si posibile remedii

Suferiti de dureri nocturne de picioare? Cauzele pot fi diferite. Iata cele mai comune si care sunt posibilele remedii.

Oricine sufera de dureri de picioare noaptea stie ca aceasta este o problema destul de debilitanta. Mai ales pentru particularitatea de a face simplul act de a dormi dificil. Evident, la aceasta se alatura toate preocuparile cazului care ne determina sa ne intrebam care este problema de fond si cum sa intervenim pentru a nu mai avea niciun disconfort.

Din fericire, in majoritatea cazurilor, nu este vorba de ceva grav, ci de o serie de posibile declansatoare pe care este important sa le investiati atat pentru a te intoarce la somn fara sa te treziti tot timpul, cat si pentru a evita problemele viitoare.

Asa ca haideti sa exploram aceasta problema care tinde sa apara cu o incidenta mai mare la femei si sa incercam sa urmarim posibilele cauze si remedii care o pot atenua sau o pot face sa dispara complet.

Dureri nocturne in picioare: cauze si remedii

Prin dureri nocturne in picioare intelegem o serie intreaga de simptome care duc la disconfort sau durere si care fac noaptea nelinistita si nu foarte relaxanta.

De obicei, acestea includ crampe nocturne, frisuri dureroase care vin si pleaca, o senzatie de durere generala, furnicaturi la nivelul picioarelor si sindromul picioarelor nelinistite. Oricare ar fi problema care apare, rezultatul este intotdeauna o noapte petrecuta aproape fara somn si o senzatie de indispozitie si nervozitate generala care afecteaza apoi ziua.

Trecand la cauze, acestea pot fi diferite si variaza de la cele neurologice la cele farmacologice. Unele simptome pot fi legate de administrarea de medicamente, cum ar fi anumite tipuri de hormoni. In alte cazuri pot aparea probleme de circulatie sau chiar patologii precum probleme ale rinichilor. Uneori, cauza poate fi sarcina sau absenta acidului folic sau a altor substante.

In cazul problemelor nocturne legate de picioare este deci esential sa va adresati medicului dumneavoastra pentru a intelege cauza exacta si pentru a gasi remedii care sa va permita sa va intoarceti la culcare asa cum ar trebui.

Trecand la asa-zisele remedii, acestea depind evident de cauza gasita. Asa cum este usor de ghicit, in cazul unor deficiente este suficient sa integrezi in mod corect ceea ce lipseste pentru a incepe sa sesizeze imbunatatiri.

Daca luati medicamente puteti opta pentru schimbarea tipului de tratament sau pentru a lua ceva care sa evite efectele negative asupra picioarelor.

In cazul problemelor circulatorii, poti actiona asupra dietei tale luand suplimente.

Dupa cum am mentionat deja, totusi, fiecare caz este foarte diferit de celelalte. Si, pentru a obtine un raspuns bun si a evita complicatiile viitoare, este foarte important sa faceti un control medical amanuntit. Acestea trebuie sa aiba ca scop analizarea minutioasa a problemelor si gasirea unei solutii adecvate pentru a trai mai bine. In acest fel, poti sa te intorci sa adormi bine si sa te bucuri din plin de zilele tale.