Dr. Laura Gîrbea iti spune cum se corecteaza afectiunile ortodontice la copii

Aparatele miofunctionale (Myobrace) sunt acele aparate mobile, confectionate din silicon care sunt adesea folosite in tratamentul ortodontic interceptiv la copii, incepand cu varsta de 3 ani.

La clinica de ortodontie The Smile Space gasiti aparatul Myobrace care este folosit intr-un tratament preventiv pre-ortodontic, ce se concentreaza pe rezolvarea cauzelor functionale (respiratie, deglutitie), adesea fara sa fie necesara extractia altor dinti. 

Conform specialistilor de la clinica de ortodontie The Smile Space, tratamentul se utilizezaza la copii care au varste cuprinse intre 3-15 ani si implica anumite gutiere care trebuie sa fie purtate 1-2 ore in fiecare zi, dar si in fiecare noapte.

Aparatul Myobrace este conceput cu scopul de a invata copii sa respire pe nas, sa-si odihneasca limba corect pe cerul gurii, sa inghita corect si sa-si largeasca maxilarele astfel incat sa se dezvolte la dimensiunea lor maxima si adecvata. 

Acest tratament ortodontic care se poate efectua si la clinica de ortodontie The Smile Space are ca si rezultat un spatiu suficient pentru dintii celor mici, prin faptul ca le permite cu usurinta sa se indrepte in mod natural, fara sa fie nevoie de purtarea altor tipuri de aparate dentare.

Daca alegeti pentru copilul dumneavoastra sa ii montati aparatul Myobrace la clinica de ortodontie The Smile Space, o sa fiti intampinati de o echipa de specialisti, condusa de catre doamna Dr. Laura Gîrbea, fondatoarea acestei clinici din Bucuresti. 

Trebuie sa stiti ca doamna Dr. Laura Gîrbea a absolvit Facultatea de Medicina Dentara UMF Carol Davila din Bucuresti, cu specializare in ortodontie si Ortopedie Dento-Faciala. 

Dupa absolvire a urmat numeroase cursuri de perfectionare in diverse tehnici de tratament ortodontic pentru a le oferi pacientilor, indiferent de varsta tratamente de cea mai inalta calitate.

In aceste tratamente de inalta calitate se incadreaza cu usurinta si tratamentul ortodontic cu un aparat Myobrace la care exista patru etape esentiale.

Prima etapa in purtarea aparatului Myobrace este corectarea obiceiului si implica invatarea pacientului sa respire pe nas in loc de gura, sa inghita corect, sa tina buzele impreuna, cand nu mananca sau nu vorbeste. 

Daca se corecteaza aceste obiceiuri de la o varsta frageda exista sanse mari ca maxilarul sa se dezvolte la o dimensiune corecta, astfel dintii o sa creasca drepti si nu o sa fie necesara utilizarea unui alt aparat dentar la adolescenta.

Concomitent cu prima etapa de corectare a obiceiurilor, aparatul Myobrace  largeste maxilarul superior cu scopul de a crea un spatiu suficient pentru dinti si limba.

In stadiul de eruptie a ultimului dinte permanent, Myobrace pentru adolescenti este utilizat pentru a alinia dintii in pozitia lor naturala. 

Acest tip de aparat dentar trebuie sa fie purtat dupa cum am specificat deja atat ziua cat si noaptea. Motivatia si coordonarea sunt esentiale daca se doreste din partea pacientului obtinearea unor rezultate vizibile intr-un timp relativ scurt.

Ultima etapa in acest tratament este stabilizarea. In aceasta etapa se urmareste mentinerea unor obiceiuri orale bune, pentru a nu fi necesara purtarea altor dispozitive de stabilizarea permanenta sau de sarma pe o perioada mai lunga de timp.

Dr. Laura Gîrbea este de parere ca daca se asteapta eruptia tuturor dintilor permanenti pentru aplicarea aparatului Myobrace este posibil sa fie deja prea tarziu, iar anomalia dento-maxilara sa fie din pacate deja instalata. 

Obiceiurile vicioase orale sunt evidentiate inainte ca toti dintii sa erupa, de aceea este recomandat sa treceti pragul clinicii de ortodontie The Smile Space chiar si cand cel mic are varsta de 3 ani.

 Mai bine incepeti din timp sa corectati problemele orale ale copiilor de la varste fragede, astfel incat sa nu fie nevoiti la adolescenta sau maturitate sa poarte alte tipuri de aparate dentare care sa ii ajute sa-si rezolve problemele ortodontice. 

Prin purtarea acestui aparat Myobrace se obtine suficient spatiu pentru eruptia dentara, permitand adesea dintilor sa creasca aliniati, fara sa mai fie necesara purtarea unui alt aparat dentar. Pare un vis, nu? Din fericire pentru pacientii clinicii de ortodontie The Smile Space este frumoasa realitate, iar copiii pot beneficia de un zambet frumos inca de la varste fragede.

Daca va ganditi serios sa incepeti pentru copilul dumneavoastra un tratament ortdontic eficient, clinica de ortodontie The Smile Space va astepta cu usa larg deschisa, dar si cu o intreaga echipa de profesionisti pregatiti oricand sa le ofere pacientilor lor zambete de invidiat. Ii gasiti cu usurinta in Bucuresti, pe Bulevardul Dimitrie Cantemir, intre statia de metrou Tineretului si Piata Unirii.

Alegeti sa-i oferiti copilului dumneavoastra zambetul mult dorit cu aparatul Myobrace.