4 carti bestseller pe care nu trebuie sa le ratezi in acest an

Anul acesta a fost un an de amploare pentru romane asa ca am facut o lista cu 4 bestsellere din acest an. Am ales un mix de scriitori consacrati si romancieri de debut. Kate Atkinson si David Nicholls sunt doi dintre cei mai de succes autori din Marea Britanie si amandoi au lansat carti foarte asteptate in aceasta vara – Big Sk y de Atkinson, care continua povestea investigatorului privat Jackson Brodie, si Sweet Sorrow de Nicholls, relatarea unui baiat la prima poveste de dragoste.

Romancierii de debut sunt reprezentati de scriitori precum Alex Michaelides, a carui roman “The Silent Patient” a fost in topul New York Times Best seller la inceputul acestui an.

Subiectele abordate in recolta de romane din acest an sunt de asemenea largi – de la povestea care provoca gandirea lui Clare Mackintosh, a unui cuplu care se confrunta cu o alegere imposibila despre copilul lor bolnav, pana la relatarea vibranta a vietii showgirl din 1940 in New York.

Deci ce mai astepti? Deconteaza-te si bucura-te de aceste romane.

‘Big Sky’ de Kate Atkinson

Jackson Brodie a revenit. Fanii au numarat zilele pentru a citi cea de-a cincea versiune din seria de crime literare a lui Kate Atkinson despre durul ex-soldat transformat in investigator privat, iar Big Sky merita asteptat. De aceasta data, Brodie s-a mutat intr-un sat linistit de litoral din nord-est, caruia i s-a alaturat ocazional fiul sau adolescent complicat si labradorul imbatranit al fostului sau partener. Dar, din nou, este atras intr-o ancheta sinistra si secrete vechi ies in prim-plan. Superb scris, acest roman este o incantare de la inceput pana la sfarsit. Cartea ‘Big Sky’ de Kate Atkinson poate fi comandata online pe Coltul Colectionarului.

‘Sweet Sorrow’ de David Nicholls

Sweet Sorrow este unul dintre romanele cele mai asteptate cu nerabdare din aceasta vara. David Nicholls, care a castigat recent un Bafta pentru adaptarea sa TV la romanele Patrick Melrose, a cunoscut succesul cu One Day si exceleaza la scrierea cartilor tandre, amuzante despre dragoste si prietenie. Acest roman spune povestea lui Charlie Lewis, in varsta de 16 ani, si relatia lui de dragoste cu o fata pe care o intalneste atunci cand se implica cu reticenta intr-o productie Romeo si Julieta. Este plina de intelegere si perspicacitate, dar cele mai afectate scene se concentreaza asupra relatiei lui Charlie cu tatal sau, a carui viata a implodat intr-un mod dezastruos.

‘Machines Like Me’ de Ian McEwan

De la cazul unui baiat tanar care refuza tratamentul medical din motive religioase ( The Children Act ) pana la furia unui cuplu tanar in luna de miere pe coasta Dorsetului ( Pe plaja Chesil ), alegerea subiectelor lui Ian McEwan nu este niciodata previzibila. Machines Like Me, cel de-al 15-lea roman al sau, si povestea se desfasoara la Londra in anii ’80.

Charlie, care trece prin viata si evita angajarea cu norma intreaga, este indragostit de Miranda, o studenta inteligenta cu un secret teribil. Cand Charlie incepe brusc sa castige bani, decide sa-l cumpere pe Adam, unul dintre primii oameni sintetici – si incepe un triunghi al dragostei.

„Normal People” de Sally Rooney

Normal People de Sally Rooney a castigat o serie de premii, incluzand atat premiul de top, cat si cartea de fictiune a anului la British Book Awards, anul acesta premiul Costa si Waterstones Book of the Year. Romancierul irlandez, in varsta de 28 de ani, a fost descris ca „un scriitor milenial cu preocupari milenare”, dar cititorii de toate varstele se vor bucura de povestea ei cu doi prieteni de la colegiu care incearca sa stea departe unul de altul, dar nu pot. Abia asteptam sa vedem ce fac in continuare.