Topul celor mai populare beneficii pentru angajati oferite de companii

Sursa foto: www.pexels.com

Beneficiile extrasalariale sunt cele care atrag oamenii cei mai valorosi – este concluzia la care au ajuns numerosi angajatori. Ele pot face diferenta intre o companie in care iti doresti sa lucrezi si una in care trebuie sa lucrezi si sunt foarte valoroase pentru fidelizarea angajatilor, care adeseori se gandesc de doua ori inainte de a pleca spre un job cu putin mai bine platit, dar cu mai putine beneficii. In acest articol poti descoperi care sunt cele mai apreciate beneficii extrasalariale pe care le-au luat in calcul companiile.

Asigurarea medicala / abonamentul medical

Sanatatea personala a devenit, treptat, pretuita si in Romania, iar angajatorii s-au convins, pe baza experientei proprii si a statisticilor, ca este mai ieftin sa investesti in binele angajatilor decat in concediile lor medicale.

Asigurarea medicala si abonamentul de sanatate sunt doua lucruri foarte diferite, iar companiile pot alege sa ofere unul dintre ele sau pe ambele. In functie de negocierile purtate intre companie si furnizorul de servicii medicale, abonamentele medicale corporate sunt foarte avantajoase si utile. 

Tichete de masa si cosuri cu alimente

Cosul cu fructe este o constanta in multe dintre companii si este foarte apreciat de catre angajati. Unii angajatori au optat pentru varianta unui cos cu fructe sau fructe si legume, livrat periodic la domiciliul angajatilor. 

Tichetele de masa oferite sub forma cardurilor de masa sunt varianta mai simpla si mai rapida la cosul cu alimente. Ele pot fi folosite in orice magazin, pot fi utilizate de catre angajati pentru masa de pranz in firma, de pilda, nu impun nici un fel de limitari legate de valoarea cheltuita – asa cum se intampla cu bonurile tiparite – si asigura rapiditatea tranzactiilor. 

Programul flexibil

Programul flexibil si oportunitatea de a lucra macar partial remote sunt din ce in ce mai apreciate de numerosi angajati, mai ales dupa experienta pandemiei. Desi majoritatea persoanelor spun ca nu ar vrea sa revina la perioada in care lucrau exclusiv de acasa, saptamana de lucru de 3 zile la birou pare alegerea ideala pentru cei mai multi dintre ei.

In special pentru angajatii care au copii si care depind de programul creselor, gradinitelor si afterschool-ului, flexibilitatea programului de lucru, posibilitatea de a incepe lucrul mai devreme pentru a termina mai devreme, sau de a renunta la pauza de pranz, sunt de mare ajutor. 

Relaxare si dezvoltare personala

Si nu, nu ne referim la team buildinguri, ci la cursuri de public speaking, de mindfulness, dezvoltare personala si asa mai departe. Accesul la unele biblioteci online de interes pentru angajat, ca si diverse abonamente la biblioteci virtuale, participarea la cursuri si conferinte nationale si internationale sunt apreciate de catre angajati. 

Abonamente la sali de sport

Acest beneficiu este, de asemenea, unul pentru care multe companii opteaza, mai ales in cazul in care sediul se afla intr-o cladire de birouri sau intr-un complex rezidential in care exista si sala de sport. Nu este, insa, singura situatie in care angajatorul poate opta pentru acest serviciu, mai ales ca exista, in prezent, abonamente care ofera acces la mai multe sali de sport, in mai multe orase. 

Reduceri la produsele companiei

Este o metoda utila de a-i sustine si a-i ajuta pe angajati sa se bucure in mod direct de roadele muncii lor si sa evite unele cheltuieli suplimentare. Desigur, ideea nu se preteaza in orice companie si la orice activitate. 

Masina sau telefon de serviciu 

Evident, masina sau telefonul de serviciu nu li se adreseaza tuturor angajatilor, ci celor care fie au nevoie de aceste accesorii, prin natura functiei lor, fie au un statut privilegiat in companie sau ocupa o functie de conducere. 

Pentru angajatii care nu se bucura de masina de serviciu, compania poate opta sa asigure contravaloarea abonamentului la transportul in comun, astfel incat drumul la si de la serviciu sa nu reprezinte o cheltuiala suplimentara. 

Beneficiile extrasalariale reprezinta o metoda excelenta de a motiva si fideliza angajatii, prin urmare orice companie care se respecta si care doreste sa progreseze opteaza pentru acest gen de facilitati.