Top 5 destinații europene pentru vara anului 2023

În 2023, aproximativ 700.000 de călători din peste 78 de țări au votat destinațiile europene favorite pentru acest an, într-un top organizat de EBD – European Best Destinations, pentru a te ajuta să îți planifici din timp vacanțele.

Primele 5 destinații europene care merită vizitate în acest an includ orașe precum Varșovia (Polonia), Atena (Grecia), Maribor (Slovenia), Viena (Austria) și Cittadella (Italia), acestea ocupând primele cinci locuri.

Criteriile de selecție care au stat la baza alcătuirii acestui top au fost:

– Ce calitate de viață oferă destinația

– Dacă reprezintă o atracție culturală în toate sezoanele

– Ce număr de vizitatori a avut anul trecut

Mai jos vei regăsi primele 5 destinații europene pentru vara anului 2023, din lista EBD, pentru a putea să te organizezi din timp.

Varșovia (Polonia)

Varșovia este surpriza topului EBD, ocupând locul I în lista destinațiilor în europene în vogă în 2023. Varșovia este un oraș frumos, ospitalier, verde și deschis la minte, ideal pentru un city break, o experiență de cumpărături sau un sejur romantic.

Vei fi uimit de locurile sale emblematice și clădirile sale colorate. Asigură-te că vizitezi și Grădina Zoologică din Varșovia și faci o baie în Parcul acvatic Moczydlo, cu toboganele sale, piscinele cu valuri și alte activități acvatice pentru toată familia.

Varșovia este considerată ca fiind una dintre cele mai sigure destinații europene de vacanță, fiind chiar mai sigură decât Viena.

Citadella (Italia)

Cittadella nu este doar cel mai frumos oraș cu ziduri din Europa, ci și cel mai bine conservat și, recent, a devenit o destinație preferată pentru luna de miere; acest oraș se află în centrul regiunii Veneto și se bucură de o poziție strategică, deoarece este aproape de cele mai importante orașe din zonă: poți ajunge într-o oră cu mașina la Veneția și Verona și în 3 ore la Milano sau Florența.

Din Citadella, este ușor să ajungi atât la marea Lagunei Venețiene, cât și la munții Dolomiți pentru o excursie plăcută de o zi. Este, de asemenea, un punct de plecare ideal pentru a vizita Veneto și tot nordul Italiei.

Orașul a fost fondat în 1220 iar originile sale sunt medievale, ceea ce explică valoarea istorică a zidurilor sale, care în 2020 au sărbătorit 800 de ani de istorie. Cittadella este singurul oraș cu ziduri din Europa cu o pasarelă medievală, de formă eliptică și complet accesibil pe jos.

Atena (Grecia)

Capitala Greciei este o destinație de neratat din mai multe motive, dar în special dacă ești fan al istoriei și filosofiei antice.

Atena este un oraș complex, cu mâncare bună și viață de noapte ofertantă. Atena este considerată un far artistic al lumii antice cu peisaje mediteraneene spectaculoase. Aceasta este, de asemenea, una dintre cele mai bune destinații de artă stradală din Europa.

În timpul șederii nu trebuie să ratezi plajele din Grecia, care sunt renumite internațional pentru culoarea turcoaz a apei și pentru nisipul fin.

Maribor (Slovenia)

Maribor este una dintre cele mai frumoase destinații slovene și printre cele mai bune destinații europene în 2023.

Orașul Maribor este un centru cultural și culinar fermecător, care se află în N-E Sloveniei.

Istoria orașului începe încă din Evul Mediu, iar centrul vechi al orașului oferă o bogată moștenire arhitecturală și o mare varietate de experiențe autentice.

Una dintre marile mândrii ale localnicilor din acest oraș este faptul că dețin recordul mondial Guinness pentru cea mai lungă viță de vie.

Maribor este un oraș ospitalier care găzduiește diverse evenimente culturale și sportive.

Peisajul natural pitoresc oferă oportunități pentru drumeții, ciclism, schi și alte sporturi care stimulează adrenalina.

Ai nevoie de un alt motiv pentru a vizita Mariborul în 2023? Orașul a primit titlul de cea mai bună destinație culinară din Europa.

Viena (Austria)

Viena este o destinație ideală pentru romantici, deoarece este învăluită într-o aură de mister și noblețe.

Acest oraș este perfect și pentru o vacanță cu familia, deoarece sentimentul de securitate este foarte puternic în Viena. Această capitală este recunoscută pentru calitatea ridicată a vieții și rata scăzută a infracționalității.

În Viena poți participa la evenimente culturale pe tot parcursul anului, te poți delecta cu mâncarea tradițională vieneză și cu arhitectura captivantă.

Acum că știi care sunt locurile de neratat în această vară, e timpul să începi să cauți cazare și bilete de avion și să îți scrii cererea de concediu.