Strategia de continut SEO: cum sa cresti vizitele cu 300% intr-un an

Creati continut puternic si eficient, care castiga trafic organic de inalta calitate. Aflati cum in acest ghid cuprinzator oferit de Fluier – Agentie de publicitate SEO privind construirea unei strategii de continut SEO.

Crearea de continut excelent nu este suficienta pentru a obtine rezultate SEO excelente in sine. Exista multe lucruri care intra intr-o strategie de continut cu adevarat eficienta.

Strategia de continut este o parte esentiala a SEO – la urma urmei, continutul si linkurile sunt printre primii trei factori de clasare in cautare.

Cu toate acestea, nu puteti crea continut pur si simplu de dragul continutului si sa asteptati sa obtineti rezultate. Milioane de postari pe blog sunt publicate in fiecare zi, deci trebuie sa creati continut care sa iasa in evidenta si sa castige linkuri care merita. Aici intra in joc partea de strategie.

Planificarea si executia strategica a continutului implica:

– prioritizarea subiectelor si temelor de dificultate mai mica.

– stratificarea continutului si conectarea interna optima.

– intelegerea legaturii si identificarea oportunitatilor.

– intretinerea si intretinerea regulata a continutului existent.

O strategie completa de continut SEO va include aceste procese.

Cu lipsa de continut publicata zilnic online, trebuie sa fiti strategic pentru a atrage atentia necesara pentru succes. Multe marci cred ca publicarea postarii pe blog va duce la mai multe link-uri, la clasamente superioare si la cresterea numarului de vizitatori ai site-ului.

Cu toate acestea, SEO nu este atat de simplu – exista o varietate de factori dincolo de continut si linkuri care influenteaza clasamentul si trebuie sa construiti canalele strategice pentru a construi in mod durabil trafic relevant.

Astazi, vreau sa impartasim o strategie de continut pe care noi la Fluier – Agentie de publicitate SEO am folosit-o pentru a creste vizitele pe site-uri ale mai multor clienti cu ~ 303% in ultimul an.

Prioritizati subiectele cu dificultati mai mici

Primul pas in construirea strategiei dvs. de continut este sa identificati ce subiecte vor acoperi continutul dvs.

Strategiile eficiente incep cu cercetarea  – incepeti prin analiza cuvintelor cheie si temelor relevante pentru afacerea dvs. Pentru aceasta postare, voi folosi SEMrush (desi exista o multime de instrumente viabile disponibile) pentru cercetarea dvs.

In timpul analizei dvs., ar trebui sa evaluati trei criterii principale:

– Volumul cautarilor

– Dificultate concurenta / cuvant cheie

– Valoarea / costul traficului

Punctul dulce pe care il cautati in cercetarea dvs. este volumul si valoarea mare de cautare, cu dificultati reduse. Cu toate acestea, toate cuvintele cheie importante nu se vor incadra in aceasta sectiune transversala ideala, deci ar trebui sa acordati prioritate subiectelor cu dificultati mai mici.

Din nou, exista mai multe instrumente din care puteti alege pentru a evalua dificultatea cuvintelor cheie; asigurati-va ca utilizati acelasi instrument atunci cand comparati dificultatea potentialelor subiecte.

Desigur, puteti, de asemenea, sa evaluati manual dificultatea prin simpla analiza a SERP-urilor. Examinati paginile care se claseaza in prezent pe prima pagina – daca vedeti nume de marci cunoscute sau site-uri cu autoritate inalta, aceasta inseamna probabil o concurenta mai mare. In schimb, rezultatele de calitate scazuta si / sau cu autoritate redusa inseamna o concurenta mai mica si o oportunitate potentiala de a umple un gol de continut.

Cu exceptia cazului in care sunteti deja un brand consacrat, cu autoritate, va trebui sa acordati prioritate subiectelor cu dificultati mai mici. Directionarea catre aceste spatii mai putin competitive va ghida strategia dvs. de marketing pentru continut, ajutandu-va sa va concentrati eforturile acolo unde vor avea cel mai mare impact.

Actualizati si mentineti periodic continutul existent

In timp ce majoritatea strategiilor de marketing pentru continut se concentreaza pe crearea de continut nou, o strategie completa de continut va tine cont si de continutul si paginile existente.

Pe masura ce identificati potentialele oportunitati de conectare si lipsurile de continut, nu uitati sa faceti un bilant al continutului dvs. existent. Uneori poate fi mai usor (si mai eficient) sa actualizati continutul existent, mai degraba decat sa creati ceva de la zero.

De fapt, multe dintre metodele de imbunatatire a continutului enumerate mai sus pot fi aplicate propriilor pagini.

Adaugarea unor tipuri de continut suplimentare poate fi deosebit de eficienta pentru actualizarea continutului existent. De exemplu, adaugarea unui videoclip la o postare de forma lunga adauga o valoare suplimentara si conectabilitate si poate chiar sa capteze trafic si atentie bonus prin YouTube – asa cum am demonstrat in aceasta postare.

O optiune alternativa la actualizare este reutilizarea. In loc sa adaugati tipuri sau formate suplimentare de continut, puteti reutiliza un material de continut subperformant in ceva care sa raspunda mai bine nevoilor cautatorilor. Analizati SERP-urile pe care doriti sa le clasificati, vedeti daca exista un tip de continut predominant si apoi potriviti acel format.

In cele din urma, o modalitate simpla de a va mentine actualizate paginile existente este sa adaugati o eticheta „Ultima actualizare” in partea de sus a paginii. Aceasta tactica va va permite sa actualizati si sa imbunatatiti continuu o pagina pe masura ce subiectul pe care il acopera evolueaza in timp, mentinandu-va pagina proaspata si competitiva in cautare. Includerea ultimei date actualizate va informa, de asemenea, cititorii cat de curente sunt informatiile, servind ca o forma de dovada sociala.

Planul dvs. de continut SEO ar trebui sa se concentreze in mare parte pe modul in care puteti furniza continut nou si atragator publicului dvs. Dar nu uitati sa dedicati ceva timp si eforturi si pentru imbunatatirea paginilor existente.

Schita unei strategii eficiente de continut SEO

Pentru a recapitula toate informatiile partajate aici, urmati acest schita si implementati aceste practici in planificarea continutului.

– Prioritizati subiectele cu dificultati mai mici.

– Analizati oportunitatile pe baza volumului de cautare, a dificultatii cuvintelor cheie si a valorii traficului.

– Examinati manual SERP-urile pentru a gasi lacune si fraze de concurenta redusa.

– Optimizarea linkurilor interne.

– Continutul stratificat beneficiaza de conversia paginilor dvs. prin echitate de linkuri partajate, autoritate sporita a marcii si achizitie directa de linkuri.

– Concentrati-va pe conectabilitate si oportunitate

– Evaluati pietele potentiale de sensibilizare.

– Analizati oportunitatea legaturii, faceti imbunatatiri si executati ceva mai bun.

– Investiti in cel putin un diferentiator de cost scazut.

– Actualizati si intretineti periodic continutul existent.

– Imbunatatiti si actualizati paginile existente.

– Reutilizati activele existente in ceva mai legabil si mai util.

– Includeti o functie „ultima actualizare” pentru a gestiona actualitatea continutului.

La Fluier – Agentie de publicitate SEO am folosit aceasta strategie de continut SEO de nenumarate ori pentru a-i ajuta pe clientii nostri sa isi dezvolte vizitatorii site-ului si sper ca veti gasi si succes cu aceasta.