Care sunt sporturile care ard cele mai multe calorii?

Daca cauti o modalitate eficienta de a arde calorii si de a te mentine in forma, este foarte recomandat sa practici sporturile care ard cele mai multe calorii . Desi toata activitatea fizica ajuta la atingerea unui deficit caloric, unele sporturi sunt deosebit de eficiente in arderea caloriilor, deoarece implica un efort fizic intens si constant.

Daca vrei sa ai cele mai bune rezultate, idealul este sa te concentrezi pe a face aceste sporturi si nu pe altele mai putin eficiente. Pentru ca tu sa le cunosti, ti-am pregatit o compilatie cu cateva dintre acestea, astfel incat sa poti alege activitatea care se potriveste cel mai bine obiectivelor tale de sanatate si fitness .

Tinand cont de tot ce s-a mentionat mai sus, mai jos amintim sporturile care ard cele mai multe calorii :

Alergare de mare intensitate

Alergarea de mare intensitate, cum ar fi sprintul si intervalul de intensitate mare ( HIIT ), este o modalitate excelenta de a arde calorii rapid.

Aceste activitati cardiovasculare cresc ritmul cardiac si accelereaza metabolismul , rezultand o ardere eficienta a caloriilor. In plus, le puteti exersa in interior sau in aer liber, facandu-le o optiune versatila.

Box

Boxul este un sport de mare intensitate care necesita forta, rezistenta si agilitate. Miscarile rapide si repetitive, combinate cu munca cardiovasculara si antrenamentul de forta, il fac o optiune excelenta pentru arderea caloriilor. Ca un beneficiu suplimentar, este un sport care va permite sa eliberati stresul in timp ce va pregatiti .

La toate acestea, trebuie sa adaugam si faptul ca aceasta activitate va invata si abilitati de autoaparare, un beneficiu suplimentar interesant .

Inot

Inotul este un sport cu impact redus, care exercita rezistenta in intregul corp.Fiind atat de complet, este firesc sa fie si suficient de eficient pentru a fi inclus in lista sporturilor care ard cele mai multe calorii .

Cand inoti, lucrezi mai multe grupe de muschi in acelasi timp, rezultand o ardere semnificativa a caloriilor. In plus, rezistenta apei mareste intensitatea exercitiului fara a pune presiune suplimentara asupra articulatiilor. Toate acestea il fac un sport ideal pentru cei care cauta o activitate cu impact redus, dar extrem de eficienta pentru arderea caloriilor .

Ciclism

Ciclismul, fie in aer liber sau pe o bicicleta stationara, este o modalitate excelenta de a arde calorii si de a- ti intari picioarele . Acest sport combina rezistenta cardiovasculara cu munca de forta a picioarelor, rezultand o ardere eficienta a caloriilor. Se remarca pentru ca poti adapta intensitatea si durata pedalei in functie de nevoile si nivelul de conditie fizica.

Sari coarda

Desi nu este tocmai un sport, este un exercitiu simplu, dar extrem de eficient pentru arderea caloriilor. Aceasta activitate aeroba de mare intensitate angajeaza intregul corp si creste rapid ritmul cardiac si puteti efectua diferite variatii de sarituri pentru a mentine ritmul si diversitatea in antrenament . Pe de alta parte, coarda de sarit este un accesoriu ieftin si portabil pe care il poti lua oriunde.

Zumba

Zumba este o combinatie de dans si exercitii aerobice care a devenit foarte populara in ultimii ani, deoarece poate fi incredibil de distractiva . Cand o faci, iti permite sa arzi o cantitate mare de calorii in timp ce te distrezi in ritmul muzicii.

Miscarile de dans intense si intervalele de mare intensitate fac din Zumba o alegere excelenta pentru arderea caloriilor si imbunatatirea fitness-ului .

Alpinism

Escalada pe stanca este un sport provocator, care necesita forta, rezistenta si concentrare, deoarece, atunci cand urcam, folosesti toti muschii corpului tau, ceea ce presupune un efort fizic mare si arderea caloriilor . De asemenea, alpinismul ofera avantajul suplimentar de a lucra la puterea de aderenta si de a imbunatati coordonarea.

Daca aveti acces la pereti de alpinism sau zone de alpinism in aer liber , aceasta poate fi o optiune excelenta pentru a arde calorii in timp ce va bucurati de natura. Este adevarat ca poate fi oarecum dificil sa gasesti locuri in care sa faci aceasta activitate, dar putine pot fi la fel de stimulatoare, asa ca merita sa faci efortul de a gasi un loc unde sa faci alpinism.

Kickboxing

Kickboxing-ul combina miscari de arte martiale si exercitii aerobice de mare intensitate, permitandu-va sa ardeti calorii, sa va imbunatatiti puterea si sa invatati in acelasi timp tehnici de autoaparare . Loviturile si loviturile rapide si puternice angajeaza diferite grupuri musculare si maresc ritmul cardiac, rezultand o ardere eficienta a caloriilor.

Canotaj

In sfarsit, trebuie sa mentionam ca canotajul este un exercitiu pentru intregul corp care activeaza muschii bratelor, picioarelor si nucleului, de aceea are merite mai mult decat suficiente pentru a fi considerat unul dintre sporturile care ard cele mai multe calorii .