Sfaturi pentru prima experința sexuala

Nu cunosc o persoana care sa spuna ca nu-și amintește prima experiența sexuala, ceea ce denota importanța acestui eveniment din viața fiecaruia. Și da, este un eveniment, pentru ca inevitabil este un fapt care te marcheaza. Ramane, desigur, la latitudinea ta daca o sa fie un eveniment care te marcheaza intr-un mod frumos sau nu. In acest context vreau sa pomenesc cateva sfaturi utile!

Prima experiența sexuala – conteaza cu cine!

Știu ca pentru multe fete adolescente virginitatea poate ajunge sa fie( vazuta drept) o povara. E inutil sa va zic eu ca e cea mai de preț comoara a voastra, așa ca o sa ma limitez sa va spun ca este foarte importanta persoana alaturi de care decizi sa faci acest pas. Nu e ok sa alegi o persoana cu care nu ești conectata emoțional. O sa vrei sa ai o amintire placuta din acest moment, așa ca numai o persoana fața de care ai sentimente poate sa fie una potrivita alaturi de care sa traiești acest moment special. In plus, e posibil ca in momentul acela sa fii nerabdatoare sau sa ai temeri, așa ca cine mai bine decat un om pe care il indragești sa-ți fie alaturi și sa-i pese de sentimentele tale?

Prima experiența sexuala – conteaza cand!

Cu toții știm veșnica intrebare: ”Cand ai avut prima experiența sexuala?”, așa ca e bine sa avem un raspuns care sa nu ne puna intr-o poziție proasta. Insa, e de menționat ca acest lucru este destul de personal și nu trebuie neaparat sa-l fluturi in fața tuturor. E ok daca ramane pentru tine. Insa, e musai ca tu sa fii ok cu tine in legatura cu acest aspect.

Teoretic, nu exista o varsta impusa de medici. Insa conform statisticilor, in jurul majoratului e ok sa se intample asta. Așa, corpul tau e pregatit pentru o schmbare, se presupune ca pana la 18 ani ai avut parte de educație sexuala și știi la ce sa te aștepți.

Daca e sa-mi exprim parerea proprie, cred ca e musai sa te gandești indeajuns inainte sa faci pasul asta și sa aștepți  pana ești pregatita. Undeva intre 17-18-19 este ceea ce recomand și eu. Categoric nu mai devreme și biologic nu cred ca-ți face bine nici sa depașești 19 ani, caci s-ar putea sa te lupți cu niște probleme hormonale mai tarziu.

Prima experiența sexuala – sa nu ai așteptari prea mari

Fiind o prima experiența sexuala s-ar putea sa simți oarecare durere și sa nu fii capabila sa te bucuri pe deplin de actul sexual. Nu te ingrijora, a doua oara o sa fie chiar bine! Insa ceea ce-am spus mai sus sa nu știi ca e neaparat o regula. Nu e general valabil ca prima experiența este dureroasa. Daca ești suficient de lubrifiata ar trebui sa fie totul in regula pentru ca prima ta experiența sexuala sa fie așa cum ți-o dorești: speciala.

Prima experința sexuala – Protejat

Intotdeauna. E cazul sa sparg niște mituri. Da, poți ramane insarcinata chiar de la primul contact sexual și da, poți contracta o boala venerica daca nu porți un prezervativ, chiar daca te afli la primul contact sexual. Deci, e musai sa fie protejat. Toata lumea iese in caștig așa. Nu vrei sa riști sa ai o amintire urata legata de prima ta experiența sexuala.

Cu siguranța sunt și alte sfaturi de care ar trebui sa ții cont in acel moment, insa eu m-am rezumat doar la cele de mai sus. Insa, daca mai ai nelamuriri, imi poți lasa un comentariu și vei primi un raspuns imediat.