Robert Chelmus, artistul care cocheteaza cu teatrul, moda si muzica

Robert Chelmus, cunoscutul  interpret de muzica usoara, are in palmares 66 de premii, atat la concursurile de profil cat si la cele de design vestimentar. Talentul l-a mostenit de la parintii sai, iar ca modele ii are pe interpretii George Michael si Monica Anghel.

Va reprezenta Argesul la Festivalul national de muzica de la ClujRobert canta de la varsta de trei ani, cand fredona prin casa melodiile pe care le auzea la radio sau la televizor. „Primele spectacole le-am sustinut in fata colegilor mei de gradinita, asa pot spune ca am debutat eu”, ne-a spus Robert, care se considera un boem. In scoala generala a cantat la toate serbarile, apoi s-a inscris la Scoala Populara de Arte si Meserii din Pitesti la cursul de canto al profesoarei Cornelia Voica.

„Intamplarea a facut ca pasiunea mea pentru muzica sa devina si o profesie”, ne-a spus interpretul. De-a lungul timpului a participat la numeroase festivaluri de muzica, atat la nivel national, cat si international. Are in palmares 66 de premii si distinctii, dintre care 7 sunt obtinute la nivel international. Maine va participa la Festivalul national „Muzica pe portativ” de la Cluj, unde va reprezenta judetul Arges cu melodiile „Tu esti singura” si „Copacul”. Robert este angajat al Teatrului Alexandru Davila de sapte ani, lucrand la sectia de estrada, cochetand si cu actoria, cu toate ca muzica ramane marea sa pasiune. „Muzica pentru mine este un mod de viata.

Ea este cea care ma aduna atunci cand sunt suparat si de multe ori muzica ma mobilizeaza. De multe ori imi place sa stau si sa ascult muzica naturii”, ne-a spus artistul.„Aici ma simt acasa”De aproape doi ani de zile, Robert Chelmus este instructorul unei trupe de actori amatori, „Robertto”, cu care a si castigat numeroase premii.  Membrii trupei, tineri de 17 ani, au participat la spectacole chiar si in tara. Piesa „Iubire si vicii”, scrisa si regizata de Robert Chelmus, a fost jucata la Iasi, Sibiu si Cluj cu cei 10 actori, care participa la cursurile gratuite de actorie organizate de Robert. Pe langa aceasta activitate, artistul organizeaza in fiecare marti la Casa Studentului simpozioane pe diferite teme.

„Am realizat acest proiect pentru a-i feri pe tineri de preocuparile bolnave ale societatii moderne”, ne-a spus interpretul. Pe langa actorie si muzica, Robert este pasionat si de design vestimentar, avand chiar patru colectii proprii care i-au adus cinci premii. Chiar daca a avut posibilitatea de a pleca in strainatate, Robert a refuzat de fiecare data, pentru ca este legat de orasul sau natal. „Am avut posibilitatea sa plec din tara de foarte multe ori, dar aici ma simt bine. Vibratia romaneasca nu o gasesti in alta parte. Aici ma simt acasa”, spune artistul.

Robert este pasionat de tot ceea ce inseamna arta si tocmai de aceea spune ca si-ar dori sa „fure” cateva ore din timpul noptii pentru a mari ziua. „Consider ca timpul trebuie sa il investim in ceea ce facem. El trebuie canalizat in formarea generatiilor viitoare”, spune Robert.