Primii ani de relatie sunt decisivi!

Se spune ca prima parte a unei relatii este cea mai frumoasa, deoarece in acest timp iti cunosti mai bine partenerul si iti doresti sa ii cunosti preferintele si cele mai ascunse dorinte. Insa, prima parte a relatiei poate fi si una decisiva pentru viitor. Iata de ce primii ani de relatie sunt importanti!

Felul in care se desfasoara relatia dintre voi in primii doi ani iti da un foarte bun indiciu despre cum va fi o casnicie intre voi. Specialistii spun ca 2 ani este timpul in care ajungem sa ne cunoastem destul de bine partenerul si sa il acceptam in viata noastra.

Felul in care va purtati unul cu celalalt in timpul primilor doi ani din relatie va conta si in casnicie. Atitudinea, gesturille si colaborarea dintre voi trebuie sa fie constante, fara certuri si impacari repetate.

Inainte de a lua decizia cea mare de a va casatori, este bine sa va analizati foarte bine relatia si sa observati daca aveti un viitor impreuna. Daca va intelegeti foarte bine, sunteti mereu pe acceasi lungime de unda, sunteti compatibili sexual si nu sunt multe certuri in contradictoriu intre voi, atunci relatia are sanse de reusita in viitor. Altfel, daca va certati din cele mai mici probleme, daca sunteti deranjati de anumite obiceiuri ale partenerului peste care nu puteti trece, daca nu va intelegeti din punct de vedere sexual si sunt foarte multe frustrari in relatie, atunci cu siguranta veti ajunge sa va despartiti mai devreme sau mai tarziu.

Un psiholog din California a efectuat un studiu pe un esantion de cupluri. Scopul studiului a fost acela de a stabili felul in care partenerii au interactionat in mai multe circumstante ale vietii, atat in momentul in care erau iubiti, cat si mai tarziu in viata, cand deja erau casatoriti.

Cercetarile au mai descoperit faptul ca atractia fizica nu este suficienta pentru a tine un cuplu sudat. Cuplurile care au avut un inceput de relatie exploziv si pasional, au ajuns in cele din urma la divort, deoarece atractia fizica a disparut pe parcursul relatiei. Specialistii spun ca o asemenea intensitate a sentimentelor este greu de sustinut si mentinut intre cei doi.

In schimb, relatiile care au inceput fara a exista o mare atractie fizica la inceput, ci mai mult viziuni comune, aspiratii asemanatoare si un bun parteneriat, au rezistat mai mult. In plus, acestea au fost cele mai solide casnicii, o data cu trecerea timpului.

O alta concluzie a studiului a fost aceea ca pierderea afectiunii, a dragostea si a respectului fata de partener au fost motivele care duc la separare, si nu problemele interpersonale care se pot ivi din cand in cand.