Premiere cinematografice F&SF in mai

Trei, Doamne, si toate trei… Sint trei filmele F&SF cu potential de box office in luna mai. Filme cu buget mare, filme cu marketing puternic (am inceput sa le vedem trailerele si teaserele inca din 2011 de la inceput), filme cu actori cunoscuti, filme de franciza.

Ar fi mai intai Avengers, un film asteptat cu sufletul la gura de amatorii de comicsuri sau filme inspirate de acestea. O gramada de supereoi a caror origine am apucat sa o aflam in filme de mare succes din anii trecuti se aduna laolalta pentru a face fata unei amenintari mai mari ca oricare alta. Ii vom reintilni pe Hulk, Iron Man, Thor, Captain America, Black Widow… In ce ma priveste, desi regizorul e Joss Whedon, care n-a facut decit lucruri solide la viata lui, n-am iluzii ca vom descoperi vreo capodopera vizionind filmul acesta. Doar noi explozii, noi cascadorii, noi batalii spectaculoase, in regim de bigger and bigger. Plus Robert Downey, Jr., care e intotdeauna un mare plus in orice distributie. Premiera are loc pe 4 mai.

Citind despre sursa de inspiratie a superproductiei Battleship am ris de m-am imprastiat. Aceasta nu-i nici mai mult, nici mai putin, decit jocul ala pe o hirtie cu patratele, cu scufundat vapoare! Daca jucariile Transformers mai aveau, cit de cit, potential pentru un puiut de idee, aici chiar ca nu vad ce anume ar putea fi aducator de inspiratie. Efectele speciale se anunta a fi insa de mare clasa. Dar nu poti sa nu te crucesti cind vezi ca Liam Neeson se poate preta la asa ceva… Filmul va avea premiera pe 18 mai.

Tarziu, foarte tirziu, si-au adus aminte producatorii francizei Men in Black de fanii seriei. Sau poate e prea devreme? Un lucru e cert. Primul film, cel din 1997, a fost savuros. Cel de-al doilea, aparut in 2002, a fost jalnic (inclusiv din punct de vedere al incasarilor). Cel de-al treilea film ii readuce pe Will Smith si Tommy Lee Jones, cu Josh Brolin pe post de versiune mai tinara a celui de-al doilea. Premiera are loc pe 25 mai, iar regizorul Barry Sonnenfeld promite ca nu vom fi dezamagiti. Cum nu ma dau in vint dupa comedii, iar timpul de pierdut mi-e limitat, cred c-am sa astept aparitia pe DVD.