O noua metoda de contraceptie pentru barbati!

Cercetarile pentru obtinerea unor noi metode de contraceptie nu se opresc, ci din contra, se fac noi descoperiri in ceea ce priveste contraceptia pentru barbati. Daca in cazul femeilor, exista o multime de metode contraceptive, pentru barbati numarul acestora este limitat.

Sa vedem ce noua metoda de contraceptie pentru barbati va fi dispnibila in curand pe piata!

Barbatii se gandesc in primul rand la prezervativ atunci cand vorbesc despre contraceptie, insa acest lucru este pe cale sa se schimbe. Cercetatorii au inventat un hidrogel polimeric, care ar putea fi disponibil pe piata in aproximativ 3 ani.

Primele teste realizate cu injectia cu acest hidrogel sunt imbucuratoare. cercetatorii sustinand ca va fi o metoda complet noua, ieftina, cu efecte de lunga durata, si cel mai important, cu efect reversibil, in cazul in care barbatul vrea sa devina fertil si sa fie parinte.

Injectia cu hidrogelul polimeric se va face in canalul deferent (tubul prin care sperma trece spre penis) si va genera blocarea spermei. Procedura ar avea acelasi efect ca vasectomia, fiind insa mai putin invaziva, mai putin costisitoare si reversibila. In cazul in care barbatul doreste sa redevina fertil, se va injecta un alt polimer, care va genera dizolvarea primului gel.

Canalul deferent, care in cazul vasectomiei este sectionat, va fi umplut prin aceasta noua metoda cu gel, impiedicand spermatozoizii sa ajunga la ovul si sa-l fecundeze. Testele facute pe animale au avut rezultate foarte bune, iar in curand se va trece si la testarea pe subiecti umani.

Evident, exista si alte metode contraceptive pentru barbati, care se afla momentan in stadiul de testare. “Pastila orgasmului uscat” se numara printre acestea. Medicamentul poate fi luat inainte de activitatea sexuala si duce la un orgasm lipsit de sperma. Placerea orgasmului nu este deloc modificata, insa barbatul nu va mai ejacula. Cercetatorii doresc sa obtina un medicament care sa aiba efect la doua ore de la ingerare si sa ofere protectie pentru 24 de ore.