Elvis de la Mioveni renunta la cantat pentru… omenirea de peste 1.000 de ani

Numele de Valentin Mogoasa cu siguranta ca nu va spune nimic, dar daca va spun… Elvis de la Mioveni, situatia se schimba. Mai toata Romania a aflat de cel mai infocat fan al marelui cantaret, care locuieste la Mioveni (Arges).

Nu doar ca se imbraca la fel ca Elvis, se coafeaza ca el, canta la chitara si incearca sa-i imite melodiile si vocea, dar Elvisul nostru de Mioveni a facut mai mult. In afara de un club in care posterele si fotografiile cantaretului se afla la loc de cinste, idolului i-a mai fost inchinata si o statuie, intruchipandu-l pe Elvis, in marime naturala, cantand la chitara. Valentin Mogoasa, insa, canta tot mai rar. Cam vreo 10 minute, in week-end, la clubul care functioneaza in regim de discoteca. Vrea sa se apuce de scris si sa lase omenirii marturie cum crede el ca va arata aceasta peste 1.000 de ani. O viziune cam sumbra, dar deloc imposibila, la modul in care se precipita si decurg lucrurile.

Cum a inceput aceasta pasiune pentru Elvis Presley? Elvis Presley este o pasiunne pentru mine de mic copil. Imi placea sa ma imbrac ca el, incepusem sa-i invat miscarile, iar peste ani am realizat ca trebuie sa-mi fac un viitor, viitor ce a insemnat pentru mine un loc care sa-i poarte numele celui ce mi-a marcat adolescenta.

Iti mai amintesti de primul concert? Primele mele spectacole au inceput inca din timpul liceului.

De unde iti achizitionezi costumele de scena? De obicei cumpar materiale cat mai asemanatoare cu cele ale lui Elvis, iar cand costumul este gata, prefer sa-mi aplic singur diferite strasuri, pietricele.

Cand ai infiintat acest club? La inceput am avut o simpla discoteca, dar vazand ca pretentiile clientilor erau din ce in ce mai mari, in 2007 am inceput costructia la acest club.

Ce surprize le pregatesti clientelor, de 8 Martie? Pe 8 Martie eu voi fi plecat din oras, sunt invitat la Sibiu sa cant la deschiderea unui nou club, dar surprizele vor fi pe 6 martie cand voi sustine un concert live pentru doamnele si domnisoarele prezente, iar intrarea in club este gratuita pentru ele.

Ce proiecte ai pentru viitor? Intentionez sa ma retrag din muzica si sa scriu o carte despre viitorul omenirii, asa cum il vad eu peste 1000 de ani.

Ne poti dezvalui si noua putin din viziunea ta despre viitor? Viitorul nu poate fi decat sumbru, eventual se va termina cu autodistrugere, dar sunt optimist si stiu ca trecem printr-o criza exitentiala si undeva, candva, se va produce acea mutatie cromozomiala care-l va trimite pe homosapiens in negura istoriei.

Revenind in vremurile noastre: presedintele Traian Basescu afirma ca 99% dintre romani asculta manele. Tu in ce categorie te incadrezi? Cu siguranta fac parte din cei 1%!