Masuta de cafea, nelipsita din casa

Masuta de cafea pare sa fie mai mult decat o moda trecatoare. A devenit o necesitate, inlocuind mesele inalte de mijloc folosite in orice sufragerie a anilor 70, care nu s-au potrivit niciodata in spatiile mici din apartamentele noastre.

Astazi, mobilierul greoi a fost inlocuit cu produse suple, usoare, care permit o intretinere eficienta, totul fiind redus la atributul functional. Dar nu trebuie sa fie neaparat asa! De exemplu, sa bei cafeaua intr-un loc amenajat cu rafinament iti va da o stare deosebita de bine.

Alege-ti stilul

Exista mobilier de familie care va trece de la o generatie la alta, toti bucurandu-se de eleganta, frumusetea si trainicia unei piesei deosebite . Dar poti alege si produse noi, la fel de stilate, desi poate nu la fel de rezistente. Au insa calitati care le recomanda pentru o casa mica, unde fiecare loc e valorificat la maximum. Ma refer la elementele modulare , care se pot aseza unul langa celalalt formand o masuta adevarata, dar pot fi folosite si ca taburete sau ca etajera pentru mici obiecte utile sau decorative cand ai nevoie de spatiu liber.

Alege o masuta din lemn in stil japonez, pentru a avea o suprafata utila mai mare, dar completeaz-o cu taburete de forma rotunda, pentru a-i indulci fermitatea muchiilor regulate. Completeaza cu accente de inspiratie asiatica si decorul e pregatit pentru ritualul cafelei. Daca te avantajeaza transparenta sticlei, alege o masuta cocheta cu forme curbe . Intregeste atmosfera cu un corp de iluminat modern, in culoarea fotoliului.

Accente de culoare

Foarte potrivita este si o masa mica, cu doua blaturi si sertar. Pe langa suplete, are si o forma frumoasa, iar sertarul este un accesoriu de nepretuit. Adaugandu-i un frumos vas ornamental si asezand-o langa fereastra cu perdele elegante, incadrata de doua fotolii, va fi un loc primitor pentru o sueta in doi. Pentru un stil simplu, masuta de culoarea lemnului natur la care asortezi taburete cub, este perfecta.

Armonizeaza texturi diferite in culori asemanatoare (taburete, perdele) pentru ca imbogatesc imaginea si accentueaza discret nuantele. Echilibrul pe verticala este dat de inaltimea vaselor ceramice suple, precum si de aranjamentul din ramuri.