Investitia intr-o casa de oras este o idee buna?

Casa de oras, care combina caracteristicile caselor si apartamentelor individuale, si care este o viziune frecventa in tari precum Olanda, Marea Britanie si SUA, a devenit o optiune si pentru cumparatorii romani. Sa aruncam o privire la ce ofera o casa de oras si ce este disponibil in Romania.

Un hibrid intre o vila si un apartament, o casa de oras ia tot ce este mai bun din fiecare. Ganditi-va la 10 Downing Street, casa orasului care gazduieste faimosul scaun al primului ministru britanic, casele din New York din marmura sau casele invecinate din Saint-Germain-des-Pres.

Casele urbane sunt iconice si combina estetica, functionalitatea si durabilitatea. Conceptul dateaza din Franta secolului al XVII-lea, apoi s-a mutat in Marea Britanie si in toata Europa si chiar in SUA. Stilurile lor variaza de la tara la tara, dar au unele lucruri in comun.

O casa de oras are de obicei o amprenta mica, compensata de prezenta mai multor etaje, in general intre 2 si 4. Fiecare astfel de casa are 2 intrari individuale, direct din exterior, si imparte 2 pereti cu casele vecine. Casele urbane, care sunt construite la rand, pastrandu-si individualitatea, au terase, adesea generoase, iar unele dintre ele au chiar mici gradini.

De ce ar trebui sa alegeti o casa de oras?

O casa de oras este de obicei o alegere pentru familiile active care au nevoie de spatiu, dar nu au timp pentru intretinere si intretinere. Vor o gradina frumoasa, dar nu au timp sa aiba grija de ea: fiecare casa poate avea o gradina in fata, care este ingrijita de asociatia de proprietari.

Cei care au nevoie de spatii generoase aleg de obicei case de oras. De exemplu, in Avalon Estate din partea de nord a Bucurestiului, casele de oras variaza de la 232 m2 la 297 m2 si au intre 4, 5 sau 6 camere.

Cei care au nevoie de bucatarii mari, cel putin 3 bai, 2 terase si o gradina aleg adesea sa cumpere o casa. Apreciaza confidentialitatea si siguranta: o casa de oras face uneori parte dintr-un complex cu securitate 24/7.

De ce sa investesti intr-o casa de oras?

Casele urbane au costuri mai mici decat o casa individuala care ofera acelasi spatiu si, cel mai important, au preturi mai mici de intretinere si intretinere. Zonele verzi sunt ingrijite de asociatia de proprietari. Proprietarii de case de locuit care locuiesc in complexe au acces la facilitati private din complex: parcuri private, cluburi, piscine, toate la cativa pasi, securitate 24/7 si zone fara masini.

O astfel de casa are un consum mai redus de energie in sezonul rece, deoarece doi pereti exteriori sunt impartiti cu locuinta vecina.

Unde sunt localizate casele?

Faimoasa casa a orasului a primului-ministru britanic este iconica si, intr-adevar, Londra gazduieste multe case pitoresti. Casele urbane se aliniaza si in jos pe canalele olandeze, in timp ce multe orase din SUA sunt formate din case urbane.

In Bucuresti, capitala Romaniei, Avalon Estate, care va cuprinde peste 250 de unitati de cazare, se afla intre Aviatiei si Pipera, in partea de nord a orasului si langa cartierul de birouri.

Optiuni de investitii in case

In Romania, exista o cerere mare de locuinte noi deja in etapa de constructie, iar unitatile rezidentiale tind sa se vanda cu mult inainte de a fi finalizate. Dezvoltatorii ofera posibilitatea unei plati in avans, de obicei in jur de 10% din pretul casei. Unii dezvoltatori ofera diverse posibilitati de finantare, inclusiv imprumuturi de la dezvoltator, precum FlexAssist de la Prime Kapital, dezvoltatorul Avalon Estates. Mai multe despre aceasta optiune de finantare aici .

In timp ce proiectul este construit, dezvoltatorii ofera de obicei rapoarte de progres.

Istoria caselor urbane

In secolul al XVII-lea, in Franta, regele Henric al IV-lea a comandat Place Royale, care a devenit ulterior Place des Vosges – cea mai veche piata din Paris si una dintre cele mai frumoase piete europene. Fatadele elegante ale caselor din aceasta Piata, care amintesc de faimosul palazzi venetian si florentin, au devenit populare si in Marea Britanie. Numele de „casa de oras” isi are originea in opozitia a ceea ce era atunci o resedinta de vara fata de cea mai permanenta – casa de tara sau mosie. Amprenta redusa si versatilitatea le-au facut ideale pentru Londra in secolul al XVII-lea. Apoi, conceptul s-a mutat in SUA, impreuna cu imigranti din Europa, si a inceput sa foloseasca pietrele brune din Brooklyn pentru a le construi. Odata au venit si casele rosiatice din New York.