O noua afacere a inflorit pe langa facultati: inchirierea de robe festive

Cu totii stim ca absolvirea facultatii este cel mai important si emotionant moment din viata unui student. La pachet cu Valentines Day-ul, am imprumutat de la americani si celebrele robe negre, fara de care poza de final de facultate nu are niciun farmec. Moda aceasta a creat si o adevarata industrie, la Universitatea de Stat din Pitesti fiind afisate anunturi cu texul ,,Inchiriem robe’’. Cu cat? Va prezentam in cele ce urmeaza!

Am luat legatura cu domnul Sergiu Badescu, reprezentantul firmei de inchirieri, care ne-a explicat cum stau lucrurile. Astfel, fiecare absolvent va comunica sefului de an inaltimea pe care o are, talia si sexul. Chiria robelor costa in functie de pretentiile fiecaruia, insa pretul minim este de 19 ron/pachet.

Pachetul Clasic contine: roba, toca si esarfa, consiliere pentru planificarea si organizarea cursului festiv, transport gratuit al tinutelor, iar pretul pachetului este 19 ron.

Pachetul Minim contine: roba si esarfa, toca va ramane absolventului, consiliere pentru planificarea si organizarea cursului festiv, asistenta in planificarea si organizarea cursului festiv, transport gratuit al tinutelor, iar pretul pachetului costa 29 ron.

Pachetul Standard cuprinde: roba, toca si esarfa care vor ramane absolventului, asistenta in planificarea si organizarea cursului festiv, transport gratuit al tinutelor, insa acesta pachet costa 39 ron.

Pachetul Maxim contine: roba, toca si esarfa care vor ramane absolventului, o diploma onorifica pentru fiecare absolvent, o floare pentru fiecare absolvent, invitatii pentru profesori, fimarea festivitatii si prelucrarea materialului, DVD-uri cu festivitatea de absolvire pentru fiecare absolvent, consiliere pentru planificarea si organizarea cursului festiv, transportul gratuit al tinutelor. Pretul pachetului este de 59 ron.

Pachetul Ultra contine si el: roba, toca si esarfa ce vor ramane ca amintire absolventului, diploma onorifica pentru fiecare absolvent, o floare pentru fiecare absolvent, invitatii pentru profesori, fimarea festivitatii si prelucrarea materialului, DVD-uri cu festivitatea de absolvire pentru fiecare absolvent, mini-protocol pentru absolventi si invitatii lor: sampanie, fursecuri, saleuri, apa minerala si apa plata, consiliere pentru planificarea si organizarea cursului festiv, gratuit – transportul tinutelor. Fireste, pretul pachetului este mai ridicat – 69 ron.

Daca doriti sa achizitionati doar toca, separat, aceasta costa 20 ron, iar inchirierea separata a unei robe costa 20 ron. Robele pot fi si pastrate de absolvent contra sumei de 30 euro.

Robele (spalate, calcate si aranjate pe umerase dupa marimi) se primesc cu 1-2 ore inaintea cursului festiv, in functie de numarul de studenti. Operatiunea de imbracare a studentilor va fi facuta de personalul experimentat al firmei. Pentru a lua tocile si robele, seful anului trebuie sa i-a legatura cu reprezentantii atelierului. Aici se stabilesc numarul si tipul serviciilor necesare, se intocmesc de catre absolventi listele complete si se strange un avans de 20 ron/persoana. Se definitiveaza contractul, se plateste avansul si se livreaza tocile la destinatie, iar restul sumelor vor fi achitate cel tarziu cu 15 zile inaintea cursului festiv.

O astfel de afacere este ocolita de criza, ne-au marturisit croitoresele din atelierul firmei de inchirieri, iar comenzile curg garla an de an. ,,La noi nu este criza, avem tot timpul cate ceva de facut. Fie ca reparam o haina, o perdea, punem un fermoar, intotdeauna e de lucru. La noi nu este criza” a declarat una dintre angajate.

Returnarea robelor se face in decurs de 1 – 2 ore dupa terminarea cursului festiv, fara deteriorari majore ale lor, in caz contrar se va achita contravaloarea lor de 30 EUR/bucata.