Iata cat de bun este uleiul de avocado pentru piele si par!

Uleiul de avocado are o multime de beneficii asupra sanatatii noastre, dar si asupra parului si pielii. Sa cunoastem si noi aceste beneficii!

Scade nivelul colesterolului din sange

Uleiul de avocado este bogat in acid oleic monosaturat, care impiedica trigliceridele si colesterolul sa ajunga in sange. Studiile au aratat ca cei care consuma ulei de avocado au un nivel mai scazut al colesterolului “rau” din sange.

Are efect antirid

Daca uleiul este presat la rece, stimuleaza productia de colagen si este de 4 ori mai bogat in vitamina E decat uleiul de masline. Asadar, daca vrei sa-ti faci o masca antirid, adauga printre  ingrediente si cateva picaturi de ulei de avocado.

Protejeaza vasele de sange

Uleiul contine cantitati mari de acizi benefici Omega 3 si 6, dar si vitamina E. Acestea au efecte antioxidante si protejeaza vasele de sange. In plus, studiile au scos la iveala faptul ca persoanele care consuma in mod regulat ulei de avocado, prezinta un risc mai scazut pentru tromboza si alte afectiuni coronariene.

Hidrateaza parul

Uleiul de avocado are o multime de beneficii asupra podoabei noastre capilare. Previne caderea parului, stimuleaza cresterea, previne uscarea parului vopsit, te scapa de matreata si hidrateaza in profunzime firul de par. Masca de par poate contine si ulei de avocado, daca ai probleme cu parul.

Alte beneficii pentru piele

Pulpa deshidratata de avocado este presata la rece, obtinandu-se astfel cel mai bun ulei de avocado. Fructul este foarte bogat in vitaminele A, B, D, E, K, si mineralele fier, zinc, magneziu, lecitina si clorofila. Astfel, are proprietati hidratante, cicatrizante, emoliente si antibacteriene.