George Soros, printre primii zece miliardari ai Americii

Investitorul George Soros, in varsta de 81 de ani, a fost inclus pentru prima data in lista primilor zece miliardari din America, lista realizata de revista Forbes.

Bill Gates s-a clasat din nou pe primul loc, cu o avere de 59 miliarde de dolari, mai mult cu cinci miliarde fata de anul trecut. Fondatorul Microsoft este cel mai bogat om din America inca din 1994.

Toate personalitatile incluse in top 20 au inregistrat cresteri ale averilor, cu exceptia investitorului Warren Buffett, a carei avere a scazut cu sase miliarde de dolari, la 39 miliarde de dolari, dupa cum informeaza Reuters.

Buffett a rugat administratia Obama sa taxeze mai mult milionarii si a declarat ca este dispus sa ofere 99% din avere in scopuri caritabile.

Pe locul sapte se afla Soros, cu o avere de 22 miliarde de dolari, dupa ce a adaugat 7,8 miliarde de dolari in aur si din diverse alte afaceri. Dupa ce Soros a schimbat tot ce avea in bani pentru a nu fi afectat de criza din Europa, a anuntat ca vrea sa returneze toti banii investitorilor, deoarece vrea sa aiba grija numai de afacerile familiei.

“Mereu am crezut ca il subestimam, dar acum am avut motive sa il clasam pe locul sapte”, a declarat editorul Forbes, Luisa Kroll.

Pe locul trei se afla fondatorul Oracle, Larry Ellison, a carei avere se ridica la 33 miliarde de dolari. Christy Walton, mostenitorul imperiului Wal-Mart, a cazut pe locul sase, cu 24,5 miliarde de dolari, cu toate ca averea sa a crescut cu 500 milioane de dolari fata de anul trecut.

Proprietarul de casinouri Sheldon Adelson se afla pe locul opt, cu o avere de 21,5 miliarde de dolari, in timp ce Jim si Alice Walton, tot din familia Wal-Mart, au ocupat locurile noua si zece, cu o avere de 21,1 miliarde de dolari, respectiv 20,9 miliarde de dolari.

Lista Forbes vine la putin timp dupa ce Obama a propus cresterea taxelor pentru milioanri, pentru a plati o rata echivalenta cu cea platita de americanii cu un venit mediu.