7 exercitii care ne imbunatatesc sistemul cardiovascular si rezistenta fizica

Desi poate nu ne dam seama, in viata de zi cu zi aplicam rezistenta fizica aproape la orice. Vorbim despre capacitatea naturala de rezistenta pe care o are corpul nostru si care se pierde daca nu se lucreaza treptat si corespunzator. De aceea, astazi aducem sapte exercitii pentru a tonifica sistemul cardiovascular si a obtine o rezistenta fizica mai mare.

Alergare

 Alergarea este unul dintre cele mai complete exercitii care exista. Pentru a o practica, majoritatea muschilor sunt activati si, prin urmare, sistemele pulmonar si cardiovascular se imbunatatesc. Este indicat sa-ti stabilesti obiective realizabile, tinand cont de forma fizica in care te afli atunci cand incepi. Un monitor de ritm cardiac poate fi foarte util in monitorizarea muncii. Desi poate fi costisitor la inceput, atunci cand castigi rezistenta, imbunatatirea va deveni o provocare personala si una dintre practicile tale preferate.

Zumba

 Este o disciplina aeroba care se practica in ritmul muzicii latine. O activitate care iti permite sa arzi calorii si sa tonifiezi muschii prin coregrafii de dans distractive. Indiferent daca va place sa faceti sport mai mult sau mai putin, practicarea Zumba este o activitate relaxanta si distractiva. Orice coregrafie practicati, faceti exercitii cardiovasculare. Aceasta inseamna ca prin acest tip de antrenament iti imbunatatesti sanatatea generala, iti intaresti oasele si muschii si iti misti inima, plamanii si sistemul circulator in general.

HIIT

Este un antrenament de mare intensitate care ne imbunatateste sistemul cardiovascular si accelereaza metabolismul. Este un arzator de grasimi foarte eficient care ne permite, de asemenea, sa ne imbunatatim semnificativ muschii. In plus, activeaza mitocondriile celulare, care sunt principalii producatori de energie. S-a dovedit ca produce imbunatatiri la persoanele hipertensive, deoarece ajuta la reglarea tensiunii, iar la diabeticii de tip 2, imbunatatind sensibilitatea la insulina. Este o activitate solicitanta, care la inceput nu este usoara, nu este lipsita de riscuri si se recomanda o buna supraveghere pentru a invata corect sa executam exercitiile.

Eliptica

 Eliptica este un aparat de fitness conceput pentru exercitii aerobice. Este format din doua platforme. Una pentru sustinerea picioarelor si doua bare lungi care sunt prinse cu mainile. Acest lucru permite corpului sa se miste in armonie pe tot parcursul exercitiului. Un aspect pozitiv al elipticei este posibilitatea de a varia intensitatea, motiv pentru care expertii recomanda sa incepeti cu programe simple, astfel incat sa va obisnuiti cu miscarea si balansarea utilajului.

Bicicleta statica si ciclism

Bicicleta stationara este utilizata pe scara larga de incepatori, in special de cei care doresc sa lucreze in principal partea inferioara a corpului. Este un exercitiu aerobic care imbunatateste activitatea cardiovasculara si se desfasoara pe o bicicleta stationara care poate fi atat orizontala, cat si verticala, si care se adapteaza la nivelul fiecarei persoane. Dincolo de utilizarea sa la nivel individual, unul dintre marile beneficii ale acestei activitati este componenta sa distractiva atunci cand este practicata in sesiuni de grup numite ciclism.

HBX Box

 Sub acronimul HBX (Human Body Exercise), acest sport este un program de antrenament cardiovascular cu suport muzical care combina principalele tehnici ale artelor martiale precum Boxing Kick Boxing sau MMA (Mixed Martial Arts), intr-un format non-contact. Singurii adversari la aceasta disciplina sunt un sac de box, niste Super benzi sau un Slamball pe care sa descarce energia. Aceasta activitate se caracterizeaza prin capacitatea sa de a combina exercitiile aerobice cu activitati care sporesc forta fizica si rezistenta.

Biocircuit

Este un sistem de antrenament personalizat care iti permite sa te antrenezi intr-un format de circuit cu un timp predefinit. Este o activitate eficienta al carei obiectiv este activarea musculara. Este alcatuit din echipamente care combina exercitii cardiovasculare si de forta, lucrand toate grupele musculare si bineinteles, rezistenta fizica.