De ce este atat de greu sa invingem cancerul!

Cancerul genereaza, la nivel mondial, cea mai mare rata de mortalitate dintre toate bolile cunoscute. Factorul genetic, stilul de viata haotic, alimentatia necorespunzatoare sau factorii de mediu, toti sunt responsabili de aparitia cancerului, intr-o mai mica sau mare masura. Iata de ce este atat de greu sa invingem cancerul!

Cancerul in sine este o boala greu de tratat si mai ales de vindecat, deoarece evolueaza pe zi ce trece. In plus, am putea spune ca organismul nostru “incurajeaza” modificarile canceroase. Celulele sanatoase se pot transforma rapid in celule canceroase, care se multiplica intr-un mod incontrolabil si astfel apare cancerul.

Aceasta evolutie, deloc favorabila, are loc de milioane de ani, cancerul afectand deopotriva celulele umane, cat si pe cele ale altor vietuitoare. Cercetatorii au descoperit existenta unei tumori la doua specii de hidra, specii care locuiau pe pamant acum milioane de ani.

Specialistii au mai descoperit ca atunci cand celule canceroase sunt introduse intr-un organism viu si sanatos, acestea se multiplica si apare cancerul. Studiul facut de cercetatorii din Germania si Croatia a vrut sa demonstreze caracterul evolutiv al cancerului.

Medicii sunt de parere ca, depistat din timp, cancerul poate fi tratat, si chiar vindecat complet. Cancerul se poate declansa la orice varsta si poate evolua foarte rapid in organism, fara un tratament care sa-i opreasca evolutia.

Veninul de sarpe, un nou remediu?

Cercetatorii au descoperit ca veninul de sarpe face minuni asupra cancerului. Procedura de formare a antiveninului este una lunga si complexa, fiind momentan testata pe animale. Antiveninul astfel obtinut ajuta sistemul imunitar in lupta impotriva celulelor canceroase, oprind dezvoltarea si extinderea acestora.

In prezent, cercetatorii cauta diferite metode de combatere si tratament a cancerului, testate in general pe animale. Sunt o multime de tipuri de cancer, si pentru fiecare dintre acestea cercetatorii incearca sa descopere un tratament.