Daniel Ruse, peste 70 de milioane de euro din credite bancare pe acte falsificate

Patronii a cinci companii, care afirma ca nu se cunosc si nu au avut afaceri impreuna, au acelasi sediu social al firmei. Mai mult, acestia s-au creditat unul pe celalat pentru a putea primi credite de la banci si a achizitiona masini de lux in leasing, stand concludente procesele pe rol pentru dizolvarea firmelor in care sunt mentionati creditori. Aceste firme au sediul social in Bucuresti, intr-o casa cu etaj inchiriata, unde isi au locuinta o familie de chinezi, care au un mic magazin in Complexul Comercial Europa.

 Proprietatrul locuintei locuieste in alta tara. Proprietarul locuintei a declarat in exclusivitate ca el a dat acceptul pentru o singura firma sa aiba sediul social la acea adresa, fiind foarte surprins de faptul ca la registrul comertului figureaza un numar de cinci societati comerciale, acestea fiind GTA REMET S.R.L. , CEROM PREST COM S.R.L., HP JUNIOR 96 S.R.L., NICOS MOG INTER TRADE S.R.L., RUDYR INTERNATIONAL S.R.L. Proprietarul i-a fost adus la cunoastina ca firma RUDYR INTERNATIONAL este singura care figureaza la acea adresa.

Firmele sunt in momentul de fata in process de faliment, avand datorii de milioane de euro din credite si facturi neplatite catre furnizori : Trei din cele cinci firme, care au aceeasi adresa ridica multe semne de intrebare din punct de vedere fiscal : GTA REMET S.R.L. Are creditte luate de la BRD Uniri si un numar de 10 masini de lux de la PORSCE LEASING ROMANIA, in conditiile in care nu are bilanturile anual depuse intre ani 2005 – 2009. CEROM COM PREST S.R.L. Are credite luate de la BCR S.A., EXIMBANK S.A. si a fost creditat de S.C. RUDYR INTERNATIONAL SRL, S.C. CEROM PREST SRL si alte societati comerciale, avand bilanturile anual nedepuse intre ani 2006 – 2009 . S.C. RUDYR INTERNATIONAL S.R.L. Are credite luate de la BCR, BRD sucursala unirii si EXIMBANK si fiind creditati de S.C. UTIL PREST SRL, S.C. UTIL PREST COM SRL, S.C. MONTAR STAR TRADING SRL, S.C.LIO PREST SRL, Primaria Municipiului Calarasi, S.C. CEROM PREST SRL, si de S.C. RUDYR INTERNATIONAL SRL , avand bilantul anual nedepus pe anii 2006, 2007 si 2008.

Diferite persoane sustin faptul ca solutionarea dosarelor de creditare a fost posibila datorita unor directive date din interiorul bancii si datorita bilanturilor contabile falsificate, firmele au la ora actuala datorii de peste 70.000.000 euro ( saptezeci milioane euro ). Patroni firmelor mai sus mentionate mai au in prezent nenumarate procesepe civil pentru inselaciune la judecatoria Giurgiu si Bucuresti, In data de 14 februarie 2011 a fost publicat un articol pe SOIM, cu privire la cel mai mare abator din țara, situat in Oltenița – Judetul Calarași, care a ajuns prada hoților de fier vechi dupa ce a fost preluat de firma S.C. RUDYR INTERNATIONAL S.R.L. in anul 2007 Rudir International S.R.L. a mai fost implicata si in distrugerea celui mai mare abator din Romania, care a fost preluat de aceasta si s-a incercat obtinerea profitului prin distrugerea cladirilor pentru comercializare fierul vechi, alaturi de extragerea conductelor din pamant, conducta extrasa fiind de 5 Km lungime. Patronul firmei Rudyr International S.R.L., dl. Ruse Daniel a ipotecat intreaga suprafața a terenului la diverse banci, aflandu-se și in litigiu cu bancile, inclusiv cu cateva firme care l-au creditat.