Cele mai ciudate alergii! Verifica daca ai vreunul dintre aceste simptome!

Daca ți se intampla des ca organismul sa reacționeze in mod special la un anumit aliment / ingredient, atunci ar trebui sa iei in considerare faptul ca ai putea fi alergica la acel lucru. Trebuie sa recunosc ca eu așa mi-am descoperit alergia. Deși in cazul meu este vorba de una la praf, considerata a fi una dintre cele mai frecvente și ușoare alergii, sunt oameni care poarta adevarate lupte cu alergii virulente, pe care uneori nici macar nu știu ca le au. De aceea, m-am gandit sa alcatuiesc o lista a alergiilor, descriind in parte simptomele caracteristice. Haideți sa vedem, așadar, care sunt cele mai ciudate alergii!

Alergia la frig. Da, exista așa ceva și este o tulburare inflamatorie cauzata de scaderea brusca a temperaturii. Și-n cazul acestei alergii, ca-n cazul altora, pacienții prezinta urme roșii pe piele, simt mancarime in anumite locuri, se umfla și chiar au erupții pe piele atunci cand intra in contact cu aerul rece, apa rece, sau orice alta bautura cu o temperatura joasa.

Dupa cum va așteptați, pacienții care au astfel de simptome trebuie sa evite sa stea in temperaturi scazute și sa ia antihistaminice inainte de expunerea la frig.

Ce o declanșeaza? Mulți dintre pacienții care au aceasta alergie au declarat ca ”s-au procopsit” cu aceasta dupa ce au inotat in apa rece.

Alergia la apa. Probabil dintre cele mai grave alergii este alergia la apa. Și atenție, vorbim, in unele cazuri, de alergie chiar și la apa din propriul corp. Aceasta alergie extrem de neobișnuita mai este numita ”urticarie aquagena” și se manifesta prin mancarimi severe, erupții cutanate la doar cinci minute de la contactul cu apa. Din fericire, erupția dureaza doar 30 de minute. Un astfel de diagnostic se verifica prin aplicarea pe pile a unei compresii ude la temperatura corpului.

Alergia la sperma. Se poate manifesta atat la femei, cat și la barbați. Și da, barbații pot fi alergici la propria sperma. Oamenii care au descoperit ca au aceasta alergie au povestit ca alergia s-a manifestat asemenea unei gripe, la nivelul nasului și a ochilor. Aceste simptome au aparut in cazul unora la doar cateva minue de la actul sexual, in timp ce-n cazul altora s-a manifestat abia la cateva ore dupa. Bineințeles, un simplu test la suprafața pielii confirma sau infirma aceasta alergie.

Daca e sa vorbim de tratament, atunci ar trebui sa menționam ca terapia de hiposensibilizare, in cadrul careia persoana in cauza este injectata cu o cantitate limitata de alergen (propria sperma), crescand gradual doza, a dat randament! Timpul media de ”vindecare„ insa se raporteaza la trei ani.

Alergia la proprii hormoni. La menstruație multe dintre femei au erupții acneice și reținere de apa in organism. Problema este ca-n cazul unora este vorba de o tulburare numita ”dermatita autoimuna la progesteron”, o boala de piele care se manifesta in timpul ciclului menstrual. De obicei, aceasta tulburare apare in timpul sarcinii sau in perioada postmenstruala.

Alergia la cofeina. Cu toții știm despre intoleranța la cofeina, insa aici vorbim despre faptul ca și o singura picatura de cofeina inghițita iți poate pune viața in pericol. Persoanele alergice la cofeina prezinta stari de anxietate, halucinații, atacuri de panica, spasme ale mușchilor, palpitații, sau in cel mai rau caz, crize sau convulsii care pot fi mortale.

Alergie la soare. Potrivit unor statistici, 300 de oameni din intreaga lume sufera de alergie la soare. In cazul lor, orice expunere la soare provoaca o urticarie. Din pacate, acesta nu este cea mai grava urmare a expunerii la soare. In cazul unora, atunci cand se expun la soare sistemul de imunitate activeaza celule inflamatoare din piele și starea de sanatate li se deterioreaza rapid.

Alergia la plastic. Unele persoane au reacții adverse atunci cand intra in contact cu obiecte de plastic. Printre simptomele acestei alergii se numara: iritațiile, bubele, roșeața sau mancarimi.