Cele mai bine platite profesii din Romania

Timpurile s-au schimbat, si ceea ce era foarte bine platit in trecut nu mai este si in ziua de azi. Prin urmare, indiferent daca ai un job deja si vrei sa te reprofilezi sau esti inca in punctul de a alege o anumita specializare, iata care sunt cele mai bine platite profesii din Romania, profesii care se vor mentine pe aceleasi locuri foarte multi ani de acum inainte.

Avocatura

Avocatii de pe AVOCAT365 si nu numai, sunt foarte bine platiti, indiferent ca vorbim de cei care lucreaza individual sau pentru o firma de avocatura. Acestia pot consilia si reprezenta atat companiile si organizatiile non-profit cat si clientii individuali, pe probleme de ordin legal sau in litigiile legale. Pentru a deveni avocat si a putea desfasura activitatea in mod legal, este nevoie de o diploma de licenta, precum si de o pregatire alaturi de un avocat cu experienta.                       

Spre exemplu, un avocat de comercial poate castiga sume foarte mari de bani pentru ca astfel de cazuri pe acest domeniu se gasesc mai tot timpul si nu se epuizeaza niciodata.

Domeniul IT

Domeniul IT ramane in capul listei cu cele mai bine platite profesii din tara noastra. Statisticile arata ca in prezent exista aproximativ 125.000 de specialisti IT, o mare parte dintre acestia fiind programatori in software. Pentru ca mediul virtual s-a dezvoltat la un nivel extrem de mare in ultimii ani, aceasta profesie a ajuns una esentiala fara de care internetul pur si simplu nu ar mai exista.

Prin urmare, acest job este unul foarte bine platit, si cu siguranta nu vei face o alegere proasta daca il vei alege.

Domeniul ingineriei

Pozitiile de inginer sunt si ele foarte bine platite, indiferent daca vorbim de un inginer aflat la inceput de drum sau de unul cu experienta. Aceasta profesie este una destul de cautata pentru ca investitiile strainilor in tara noastra au crescut semnificativ in ultimul timp, iar cresterea economica a revigorat efectiv piata in ultimii ani. Un inginer bu poate castiga in prezent peste 4.000 de euro. 

Transporturi aeriene

Este adevarat ca un job in acest domeniu cere foarte multa responsabilitate, dar si remuneratia este fara indoiala pe masura. Din pacate, in momentul de fata in tara noastra este lipsa de personal in acest domeniu, si tocmai din acest motiv companiile aeriene ii recompenseaza cu salarii foarte mari pe cei calificati.

O mare parte dintre joburile in transporturi aeriene sunt pentru piloti, insotitori de zbor, si instructori de zbor.

Domeniul medical

Pana acum ceva timp stim  cu totii ca salariile medicilor si ale asistentelor nu erau deloc foarte mari, dar de curand situatia s-a schimbat in mod pozitiv. In momentul de fata, atat medicii cat si medicii rezidenti, asistentii, si infirmierii sunt foarte bine platiti, ceea ce inseamna ca aceasta meserie se numara in prezent printre cele mai bine platite meserii din tara. 

Activitati de editare

Cei care au experienta in editare foto pot castiga bani frumosi din aceasta meserie. Cunostintele in zona digitala sunt din ce in ce mai mult apreciate in ziua de azi, si extrem de necesare, ceea ce inseamna ca sunt si foarte bine platite.

Administratie publica si aparare

Nu exista nici o indoiala ca si cei care lucreaza in administratie publica si aparare au salarii cu mult peste medie. In multe dintre cazuri, salariile lor sunt chiar mai mari si decat ale profesorilor sau a celor care lucreaza in sistemul medical. 

Resurse umane

Domeniul resurselor umane este si va fi si in viitor un domeniu foarte bine platit. Din ce in ce mai multe companii acorda o atentie deosebita atragerii si retinerii celor mai bune talente, si tocmai din acest motiv investesc tot mai mult in echipele de resurse umane.