Ce trebuie sa eviti atunci cand iti redecorezi casa

Pentru majoritatea dintre noi, va veni un moment în care remodelarea și modernizarea casei va fi un proces pe care il vom experiementa. Pentru ca acesta sa fie unul cat mai simplu si fara stress, iti oferim mai jos cateva sfaturi utile. Înainte de a începe, există mai mulți factori de luat în considerare. Iata ce trebuie sa eviti atunci cand iti redecorezi casa.

1. Nu presupuneți că știți cum să faceți fiecare proiect

Fiecare proiect de remodelare DIY nu este considerat la fel. Înainte de a decide ce proiect să începeți, determinați ce set de abilități și experiență aveți pentru a vă executa proiectul. Multe proiecte de acasă vor implica mai multă experienta decât altele. Deși s-ar putea să credeți că tot ce trebuie să faceți pentru a înlocui un corp de iluminat este să detașați corpul curent – puteți uita că oprirea electricității la acel circuit și alte cerințe necesare sunt necesare. Asadar, asigura-te ca stii cu exactitate ce ai de facut pentru a crea un spatiu super cozzy si primitor.

2. Nu rugati prietenii și familia pentru a vă ajuta dacă nu au experiență

Pentru a economisi bani, mulți proprietari se gândesc să angajeze sau să le ceară prietenilor și familiei ajutor. Acest lucru poate duce la greșeli costisitoare, răniri și deteriorarea elementelor importante din casa ta. În timp ce prietenii și familia pot fi de ajutor cu mutarea obiectelor, mobilierului, curățeniei și a altor „treburi” de uz casnic – lăsați doar familia și prietenii experimentați să vă ajute la renovarea locuinței.

3. Nu presupuneți niciodată că bugetul dvs. nu va depăși estimarea

Deși este posibil să vă fi făcut temele cu privire la costul materialelor , al forței de muncă și al componentelor diverse de renovare, ar trebui să existe întotdeauna un buget ceva mai mare decat cel initial. Multe proiecte de renovare vor implica circumstanțe neprevăzute care nu vor fi anticipate până la începerea proiectului. Remodelarea caselor mai vechi poate dezvălui deseori mucegaiuri, țevi care curg sau putrezesc și deteriorează lemnul. Ținând cont de acest lucru, creați un buget mai mare decât credeți că veți avea nevoie, pentru orice eventualitate.

4. Nu presupuneți că un proiect de renovare de weekend va dura doar un weekend

Similar bugetului dvs., timpul este o altă resursă valoroasă și care nu ar trebui subestimată. În timp ce multe prioecte de îmbunătățire a locuințelor pot fi finalizate într-un interval de timp de 2-3 zile, altele pot necesita mai mult timp. Evaluarea timpului de care veți avea nevoie va fi în mare măsură bazat pe nivelul dvs. de experiență, dacă aveți instrumentele adecvate pentru a realiza proiectul și dacă aveți asistență pentru a executa lucrarea în timp util. Luați în considerare toate acestea atunci când planificați o anumita perioada de timp. 

5. Nu subestimați puterea imaginilor atunci când angajați un contractor

Dacă alegeți să nu faceți singur întregul proiect de renovare și angajați un contractor profesionist – comunicarea și transmiterea intenției dvs. sunt esențiale. Fotografiile pe care le găsiți pe internet cu diverse design-uri sau mobila vă vor ajuta enorm. Mulți proprietari uită că vor avea nevoie de o idee exactă asupra rezultatului pe care l-ar dori – nu te baza doar pe explicația ta verbală și pe interpretarea profesionistului pentru a obține rezultatele dorite.