Cat mai costa o nunta in an de criza

Daca romanii ar fi stiut ca vom fi traversati de aceasta criza financiara, atunci cu siguranta ar fi ales acest moment pentru a-si cumpara un apartament, o masina si, de ce nu, pentru a se casatori.

Nuntile sunt mult mai ieftine fata de anii precedenti, insa nu garantam ca darul va fi la fel de mare… Oricum, pentru marele eveniment, toata lumea este dispusa sa scoata din buzunar bani buni, pentru ca romanul e mai snob din fire si nu-i place sa se lase mai prejos decat vecinul. Ne-am documentat pentru aceia dintre dumneavoastra care v-ati gasit jumatatea si vreti sa va si uniti bucuriile si (mai ales) necazurile, cat mai costa o nunta in anul de criza 2010.

Cat costa meniul? La Restaurantul CAPITOL (Pitesti), pretul meniului incepe de la 120 de lei si poate ajunge la 180 de lei, in functie de cerintele clientului. Restaurantul este dotat cu 4 sali: salon imperial cu o capacitate de 250-300 de personae, salon medieval cu capacitatea de 230-270 de persoane, salon etaj 2 cu 160-180 de locuri si salon etaj 3 cu 120-100 de locuri. Din pacate, acest restaurant nu mai are locuri libere, fiind inchiriat pentru tot restul anului.

La Restaurantul MUNTENIA (Pitesti), pretul porneste de la 120 de lei, iar daca plata se face integral, inainte cu doua luni, beneficiati de un discount de 10%. Capacitatea restaurantului este de 180 de personae. Aici mai puteti gasi locuri libere, in special duminica, asa ca va lasam si un numar de telefon in cazul in care optati pentru aceasta varianta (0248/210880).

La restaurantul MODERN, pretul meniului variaza intre 80 si 130 de lei. Capacitatea restaurantului este de 400 de persoane (parter+etaj). Grabiti-va, insa, pentru ca mai sunt doar cateva week-end-uri libere.

Cat costa muzica? Pretul lautarilor difera in functie de cat de buni si de vestiti sunt si gama de muzica pe care ti-o pot oferi. In general, insa, muzica te costa intre 500-1000 de euro, in cazul in care nu optezi pentru un calculator la care iti faci singur play-listul si nici nu-ti cere sa-i lipesti bancnote pe frunte. Pardon, pe monitor!

Cat costa cameramanul si fotograful? Si aici pretul se fixeaza in functie de numarul de poze si de durata filmarii, dar majoritatea ofera clientilor diferite pachete. Un dvd de 4 ore costa 450 de lei si 300 de lei pozele (indiferent de numarul acestora).

Cat costa vestimentatia mirilor? Rochia de mireasa, costumul mirelui si accesoriile depasesc cu usurinta 4000 de lei.

Cristina Anghelache, Loredana Mihaila

Acestea sunt doar o parte din cheltuieliile de nunta, dar daca vreti sa aflati cu adevarat totalul sumei… nu va ramane decat sa va casatoriti. Casa de piatra!