Al saselea simt al femeilor

In cautarea egalitatii sociale dintre barbati si femei, suntem nevoiti sa recunoastem ca, totusi si din fericire, suntem atat de diferiti incat uneori ajungem sa ne completam perfect.

Desi paleta trasaturilor este foarte colorata, se spune de cand lumea ca barbatii sunt mai putin emotivi, ca nu distinct detaliile, ca trebuie sa le explici direct si concret pentru a intelege sau ca nu au vedere bilaterala. Descriere prea expeditiva pentru a relata adevarul complet despre lumea barbatilor extrem de complexa si de alambicata.

In cazul femeilor, povestea are o alta magie – femeile au fost condamnate inca de la inceputuri cum ca ar avea puteri supranaturale, ba chiar au fost arse pe rug pentru capacitatile lor ce sfideaza matematica.

Se spune ca ele, frumoasele descendente ale Evei, simt si vad ceea ce barbatii nu ar putea nici dupa zeci de studii de autocontrol. Pentru ca ele au ceea ce omenirea a numit generic “al saselea simt”, intuitia.

Cel mai probabil: am simtit-o pe pielea mea si o vad manifestandu-se in lumea prietenelor mele cu o putere greu de imaginat.

Pur si simplu, ele stiu ca trebuie sa ramana sau nu langa cineva, ceva le spune ca partenerul le insala/ ca el este cel langa care vor imbatrani/ ca prietena lor le va trada/ ca aceea e rochia care il va face sa se indragosteasca sau ca vor ramane singure pentru inca mult timp. Intuiesc cand vor ramane insarcinate, cand seful lor a transmis mai multe in spatele celor trei fraze sau presimt ca unul dintre parinti nu se simte prea bine.

Si cand le intrebi de ce au ajuns la aceasta concluzie, care este formula fizica sau teoria psihologica ce le garanteaza aceasta forma de adevar, ele raspund: “Asa am simtit”.

“Intuitia consta in acea reactie a creierului care coreleaza experientele trecute cu indicii venite din exterior, intr-un anumit moment, pentru a permite luarea unei decizii. Pentru ca se intampla atat de repede si la nivel subconstient se numeste un proces intuitiv”, “British Journal of Psychology”.

Un alt psiholog imi spunea: “Intuitia este calea ce leaga sufletul de minte” si tind sa cred ca este adevarat pentru ca, de cele mai multe ori, cand cele doua componente nu se intelegeau, alegeam ce-mi spune intuitia si, dintr-o data realizam ca aceea era decizia pe care corpul meu (in intregime) o cerea.

Nu vreau sa credeti ca anulez intuitia masculina… ea exista si s-a dovedit ca poate fi foarte puternica, doar ca fiind asemuita unor adejective precum “usor”, “sentimental”, “empiric”, barbatii s-au cam dezis de ea – “nu e, domne, suficient de puternica pentru un barbat”.

Mai mult, femeile sunt mai atente la ceea ce se intampla in sufletul lor si, astfel, ofera credibilitate chiar si unor emotii care aparent nu au sens. Intuitia nu exista fara sensibilitate.

Asa, istoria a consemnat ca intuitia este al saselea simt al femeii si, chiar daca nimeni nu ii recunoaste adevarata valoare, ea sigur muta muntii din loc. Iar barbatilor le e frica de ea. Trebuie doar ca femeile sa o asculte…