A fi “cealalta femeie”: pacat sau ghinion?

In popor se spune ca la “Judecata de Apoi”, printre cei aspru condamnati se numara si femeile care iubesc, imoral, barbatul altei femei.

Pana atunci aceleasi femei sunt aratate cu degetul si aici, pe pamantul tuturor posibilitatilor: multi arunca cu pietre, multi se razvratesc si tot multi nu inteleg. Asta e reactia naturala ce vine din sentimentul de posesivitate, de proprietate asupra a ceea ce iubim.

Insa, asta nu le-a oprit pe multe dintre femei sa isi asume, mai direct, mai putin direct, rolul ingrat de amanta.

Poate nu au facut fata sentimentelor, poate nu au fost suficient de puternice ca sa reziste in fata pacatului sau, poate, doar au fost sincere cu ele insele, inainte de a fi cu cei din jurul lor.

De-a lungul timpului, istoria a consemnat cateva amante celebere, precum: Marilyn Monroe (amanta presedintelui JF Kennedy), Camilla Parker ( amanta printului Charles), Madame de Pompadour (amanta lui Ludovic al XV – lea) si contesa Walewska (amanta lui Napoleon).

In plus, barbatii mai mult, (dar si femeile) traiesc, de cand lumea, aventuri amoroase, iubiri secrete sau interzise de societate, escapade care ar fi facut pe altii sa sufere, dar care pe ei i-a implinit.

Prin ochii unei amante

Din pacate sau din fericire, nu poti alege pe cine iubesti. A fi amanta nu este ceva nou, dar nu este nici ceva cu care sa traiesti foarte usor.

Un astfel de rol implica sacrificii suplimentare, intrebari fara raspuns, ganduri care te macina incetul cu incetul, jumatati de masura, multe promisiuni desarte si intotdeauna singuratatea de la sfarsit.

Unele femei platesc toate aceste trairi pentru cateva ore de emotie puternica sau, in unele cazuri, pentru un anumit confort. Altele renunta mai repede decat banuiau initial, iar altele traiesc o viata intreaga cu eticheta “cealalta femeie”.

“Iubito, e o lume intre noi

O amanta nu are exclusivitate, nu isi poate oficializa relatia, nu se poate mandri cu ea. “Cealalta femeie” doar poate iubi in tacere si pe ascuns.

In unele cazuri, partenerul are copii si situatia devine cu atat mai dificila – practic intre amanta si barbatul pe care il iubeste exista o alta lume, o alta viata care o urmareste constant.

Asa ajung, cele ce traiesc astfel de povesti, sa intrebe: Se merita oare toata suferinta? Cer iubirile sacrificii de o asa intensitate? E demn sa furi bucuriile altcuiva?

Din perspectiva unei sotii

Daca privim povestea celeilalte femei prin ochii unei sotii, perspectiva ar fi cu totul alta, iar cea caruia ii spunem amanta ar trebui sa aplece capul si sa renunte sau sa refuze de la bun inceput.

Aici este momentul in care invatam ca exista mereu bine in rau si viceversa, acum invatam ca in iubire uneori castiga nu cel ce iubeste mai mult, ci cel care a venit primul sau ca uneori trebuie sa ii lasi sa plece chiar si pe cei pe care ii iubesti cel mai mult….

Daca sunt meniti sa fie ai tai, tot se vor intoarce intr-o zi.