Implant dentar. Avantaje si dezavantaje

Nu exista nici o indoiala ca un implant dentar este o solutie excelenta pentru o dantura impecabila de care te poti bucura pentru cativa zeci de ani. Este insa necesar sa te informezi foarte bine cu privire la aceasta procedura si sa cunosti atat avantajele cat si dezavantajele pe care aceasta le implica. Exact despre aceste lucruri vom vorbi in continuarea acestui articol.

Implanturi dentare – Avantaje

Inainte de a apela la aceasta procedura, este important sa faci un research amanuntit pentru o lista de pret implant dentar. Astfel, vei vedea care varianta se potriveste cel mai bine bugetului tau. Un implant dentar vine la pachet cu o serie de avantaje de care pacientul se va bucura din plin. In primul rand, se va elimina din start necesitatea tratarii dintilor care se regasesc in vecinatatea bresei dentare. In al doilea rand, implanturile dentare arata si se simt exact la dintii naturali.

Nu exista absolut nici o diferenta si de aceea si zambetul tau va fi unul cat se poate de natural. Mai mult decat atat, vei putea consuma fara probleme toate alimentele tale preferate. Nu vei simti nici un fel de durere sau disconfort.

Pacientul care va apela la implanturi dentare va renunta la frustrarile care pot fi cauzate de problemele cu care se confrunta, iar stima de sine va creste semnificativ de mult. In al treilea rand, masticatia va avea loc fara probleme, in comparatie cu perioada dinaintea implantului cand pacientul nu avea posibilitatea de a manca toate tipurile de alimente. Este foarte important de stiut ca implanturile dentare nu se cariaza, dar pentru o durata de viata cat mai lunga, este esential ca pacientul sa acorde o atentie deosebita ingrijirii danturii.

Exista in ziua de azi, implanturi dentare realizate din mai multe tipuri de materiale. Absolut toate detin o mare biocompatibilitate in raport cu tesuturile vecine, iar acest lucru elimina in totalitate riscul de respingere sau de alergie. Printre avantaje se numara si faptul ca un implant dentar rezista foarte multi ani, ceea ce inseamna ca investitia ta va fi una inteligenta. Pur si simplu vei investi in sanatatea ta, iar acest lucru este extrem de important.

Implanturi dentare – Dezavantaje

Aceasta procedura vine si cu unele dezavantaje pe care pacientul trebuie sa le cunoasca inainte de a trece la fapte. Insertia unui implant dentar este supusa anumitor factori de risc ce pot influenta considerabil gradul de reusita. Printre acesti factori se numara fumatul si bruxismul. In ceea ce priveste fumatul, acest viciu trebuie eliminat inaintea efectuarii acestei proceduri. Acest lucru este necesar pentru ca tutunul favorizeaza anumite complicatii.

Totodata, bruxismul este un factor de risc in situatia exercitarii fortelor generate in mod direct asupra implantului in timpul osteointegrarii. Inaintea unui implant dentar, medicul iti va recomanda un set de analize pentru a fi sigur ca sanatatea ta generala este una foarte buna. Doar in aceasta situatie poate avea loc o astfel de procedura chirurgicala. Altfel, medicul poate recomanda o alta solutie pentru problema cu care te confrunti.

Indicatii implant dentar

Pacientii care necesita un implant dentar si care nu prezinta absolut nici o contraindicatie absoluta pentru o interventie chirurgicala la nivel osos, se pot bucura de un rezultat extraordinar de bun. Este esential sa inlocuiesti dintii lipsa pentru ca altfel pot exista unele complicatii locale produse la nivelul dintilor vecini, precum imbolnavirea articulatiilor mandibulare sau pierderea osului. Din punct de vedere medical, nu exista nici o indoiala ca implantul dentar este optiunea cea mai avantajoasa. Apoi, prin mentinerea unei igiene orale excelente, in paralel cu sedinte de igienizare orala profesionala si controale regulate la medicul stomatolog, te poti bucura de implanturile tale pentru cativa zeci de ani. Acum este atat de simplu sa ai din nou zambetul frumos de altadata.