5 semne ca un barbat este TOXIC

Se stie ca este foarte greu sa “citesti” un barbat de la primele intalniri. La inceput poate parea Chris Noth (in rolul sau din “Un barbat perfect”, desi femeile il adora in rolul complicatului, alunecosului, dar mai ales irezistibilului Mr. Big din “Sex and The City” ). Pe parcurs, insa, se transforma ca laptele dulce in lapte acru si devine Stifler din “Placinta Americana”.
 

Desigur, nu este o regula general valabila. Exista si multi barbati care merita. Trebuie doar deosebiti de cei prefacuti. Lilian Glass, autoarea cartii “Toxic men: 10 ways to identify, deal with, and heal from the men who make your life miserable” (Barbati toxici: 10 moduri  prin care poti indentifica, poti face fata si te poti recupera dupa barbatii care ti-au facut viata mizerabila) explica cum femeile pot evita barbatii prefacuti, citindu-le limbajul trupului.

  Don Juan

Acest tip de barbat e genul care are o vasta experienta amoroasa si continua sa si-o imbogateasca. De aceea nu doreste o relatie pe termen lung,iar daca se va trezi implicat intr-una,nu va fi in niciun caz una monogama. Comportamentul sau va fi unul tipic: lipsa contactului vizual care denota lipsa sinceritatii, flirtul de orice fel cu alte femei (in aceasta categorie intra si privirile staruitoare) si refuzul de a-ti da detalii despre viata sa.

Barbatul nesigur

Este cunoscut, in termeni populari, si ca “disperatul”. Este genul care iti trimite sms-uri o data la 10 minute doar “ca sa mai vada ce mai faci” (in 10 minute se pot intampla multe! Poate ai mai fumat o tigara, ai mers la toaleta sau ai mai trecut de 2 semafoare in trafic) Este foarte usor de recunosut dupa gesturile de atingere pe care le are fata de tine si prin care da impresia ca ar vrea sa se agate in vreun fel si priveste in jos destul de des, tradandu-si, astfel, nesiguranta.

Obsedatul de control

Este genul guraliv, ridicand mereu tonul vocii.  Gesticuleaza mult pentru a intari ceea ce spune si a da impresia ca el detine controlul. El este cel pe care “va trebui ” sa il anunti cand te intalnesti cu prietenele,eventual ca sa ii ceri aprobarea si sa il asiguri ca nu vei sta mult! In ritmul acesta,vei incepe fiecare intrebare adresata lui cu ” pot sa…?”

Egoistul

Prioritatea sa numarul 1? El! Acesta este si subiectul sau preferat. Pe strada merge un pic inaintea ta, pentru a-ti da semnale ca trebuie sa tii pasul cu el. intr-o relatie, isi va urmari mereu propriul interes, nicidecum interesul voastru comun si te va face sa te simti neglijata, fiind prea ocupat cu propria persoana, ca tu sa nu uiti cine trebuie sa fie in “lumina reflectoarelor”.

Gelosul

Acesta nu doar ca te va privi in ochi…. ci chiar mai mult, se va hlizi! Este modul lui de a-ti transmite ca ii apartii. Este cea mai periculoasa specie si, nu de putine ori, relatiile in care barbatii erau gelosi s-au terminat tragic. Intr-o relatie, va incepe prin a-ti spune ca nu e cazul sa te machiezi( “pentru ca tu, iubito, esti frumoasa oricum”) pana la a-ti face scene de gelozie daca va observa ca atragi privirile altora.Ai grija, pentru ca o relatie cu un barbat gelos din fire se va transfoma intr-un “contract” in care el este “proprietarul” si tu “bunul dobandit”!