5 preconceptii ale barbatilor despre gusturile femeilor

Cand vine vorba despre generalizari in ceea ce priveste relatiile dintre femei si barbati, orice e posibil. De la mitul conform caruia femeile prefera numai barbati dusi la sala si pana la reinterpretarile culorilor ochilor, practic, avem de a face cu o ”stiinta” extrem de interpretabila.

Asa cum ne deranjeaza (si mult) faptul ca femeile sunt clasificate in functie de subiectele comportamentului feminin, ele se simt uneori judecate dupa idei preconcepute, care sunt departe de realitatea individuala a fiecaruia. Cliseele despre sexualitatea masculina sunt adanc inradacinate si numeroase. 

Si, pentru ca nu ne plac miturile care pot fi oricand demontate, am facut o lista cu cele mai frecvente preconceptii ale barbatilor despre femei:

1. Nu ne pasa ca nu ai patratele

Serios. Stim ca ai citit ca ne plac, dar daca ai un pic de minte si un strop de simt al umorului, crede-ne pe cuvant ca nu o sa ne pese ca nu ai mers la sala. To make it short: cat timp noi nu facem efortul sa aratam ca femeile la care te uiti tu in Playboy, nu o sa avem (niciodata) pretentia sa arati ca Ryan Gosling.

2. Incapatanarea e sexy

Nu ne place sa fii mereu de acord cu noi. After all, vrem un barbat, nu un animal de companie sau un yes man docil. Stim, revistele pentru barbati ti-au spus mereu ca poti impresiona o doamna doar daca ii dai mereu dreptate si o ineci in complimente. Prostii. Arata-ne ca ai un pic de zvac si o sa fim atat de confuze incat o sa poti face din noi ce vrei.

3. Ne plac barbatii care nu ne seamana

Sigur ai auzit de cel putin 50.000 de ori pana acum cliseul asta: “opusurile se atrag”. Nimic mai adevarat. Daca suntem bad girls, o sa ne placi sigur daca te percem drept good boy. Daca suntem good girls, o sa ne placi sigur daca esti bad boy. In plus, sa recunoastem, e plictisitor sa iti pierzi timpul cu un om care are aceleasi pasiuni, scopuri, visuri, aspiratii etc. etc. 

4. Nu ne pasa ca nu ai masina

Lucrurile nu te fac nefericit, dar nu te fac nici fericit. Cam asta spunea Michael Norton, profesor la Harvard Business School, intr-un interviu acordat Forbes. Poti sa ai o masina fancy si sa fii cel mai plictisitor si neinteresant om din lume. Sau poti sa vii la serviciu cu metroul, dar sa fii atat de interesant si temperamental incat sa li se scurga ochii dupa tine tuturor femeilor din cladire.

5. Ne plac barbatii care se afiseaza la brat cu femei inteligente si cu zvac

Barbatii care se afiseaza la brat cu genul de femei-trofeu pe care poate pune mana oricare alt barbat care are o masina si ceva bani sunt plictisitori si nici nu fac sa tresara respectul din noi. In schimb, barbatii care ne demonstreaza ca vor o femeie care le are pe toate, whole package, sunt un fel de unicorni pe care (invariabil) o sa-i haituim pana punem mana pe ei. 

Pentru ca, nu-i asa, toate vrem un unicorn rar si misto, in the end. 😉