Vindecarea din interior: Cheile pentru vindecarea bolilor cronice prin conexiunea minte-corp

Donald M. Epstein, DC, autorul Celor douasprezece etape ale vindecarii si miturilor vindecatoare, Vindecarea magiei , a spus adesea ca vindecarea este ,,o treaba din interior”. El inseamna ca cele mai esentiale componente ale vindecarii, cum ar fi forta vietii, armonia, regenerarea si repararea, nu ne sunt date de altii, ci provin din interior. Aceasta este baza vindecarii corpului mintii . Puterea innascuta de vindecare a mintii face parte din dreptul nostru de nastere si este la indemana fiecaruia dintre noi.

In eseul sau ,,Nu exista nici un leac pentru vindecare”, dr. Epstein scrie: ,,Vindecarea este un proces, nu un eveniment magic. Nimic nou nu este adaugat corpului sau mintii tale … Nimic nu este scos. Vindecarea implica o experienta mai mare de unitate, integritate si reconectare cu toate aspectele fiintei tale. “

Multi dintre noi am cunoscut puterea mintii de a vindeca corpul, deoarece am cunoscut oameni care au avut o problema de sanatate si, in ciuda celor mai bune ingrijiri medicale (si adesea cu un prognostic medical initial pozitiv), s-au imbolnavit si au murit. De asemenea, am vazut persoane cu boli terminale care pun viata in pericol si care au fost renuntate de medicii lor intorcandu-se din pragul mortii pentru a se bucura de o viata lunga, sanatoasa si productiva. Cele mai multe astfel de cazuri de vindecare a corpului mintii sunt minimizate de membrii profesiei medicale, deoarece se opun opiniei dominante ca agentii externi, cum ar fi medicamentele, radiatiile si interventiile chirurgicale, sunt factorii determinanti in recuperarea sanatatii cuiva. Credinta ca vindecarea are loc in primul rand din interior este de neinteles.

Puterea mintii de a vindeca corpul: povestea lui Jose

In urma cu 15 ani, prietenul meu Jose a fost diagnosticat cu cancer pancreatic, care se raspandise in ficat. Medicul sau, un oncolog proeminent la un spital major din Boston, a facut referire la Jose ca fiind un caz trist colegilor sai si nu a oferit nicio speranta pentru recuperarea sa. El a recomandat interventia chirurgicala ca singura modalitate de a prelungi viata lui Jose.

Jose a decis sa se intoarca in Brazilia natala, unde a fost examinat de alti oncologi la spitalul afiliat la cea mai buna scoala de medicina din Brazilia. Acestia au confirmat diagnosticul original si, la fel ca medicul din Boston, nu au sustinut nicio speranta pentru recuperarea sa. I-au oferit interventii chirurgicale, radiatii si chimioterapie, toate acestea fiind refuzate. Jose, psihiatru, avea o diploma medicala si stia ca aceste terapii il vor ucide. El a decis, in schimb, sa se retraga in mediul rural, unde a pornit pe o cale holistica spre vindecarea corpului mintii, care presupunea o munca spirituala si psihologica intensa, folosind o serie de plante de vindecare autohtone. Acest lucru a condus la informatii importante despre viata sa, care au adus schimbari majore in atitudine, credinta, comportament si dieta, toate acestea avand un impact pozitiv (si puternic) asupra sanatatii sale.

Buton de descarcare

Cand Jose s-a intors la spitalul din Rio de Janeiro pentru un control sase luni mai tarziu, o scanare CT si alte teste au stabilit ca cancerul a disparut complet. Doctorii lui au fost uimiti. Din moment ce stiau ca aproape toata lumea cu cancer pancreatic avansat moare in termen de sase luni de la diagnosticul initial, pur si simplu nu au putut accepta dovezi ale unei remisii complete, cu atat mai putin una care are loc in absenta terapiei medicale traditionale. Desi au fost fericiti pentru Jose (care a ramas intr-o stare excelenta de sanatate inca opt ani inainte de a muri de infarct), ei au anuntat ca trebuie sa fi gresit in diagnosticul initial si ca nu a avut cancer la urma urmei! Ideea unei recuperari complete de la cancerul pancreatic prin vindecare holistica le-a fost de neconceput.

Vindecarea corpului mintii

Viziunea holistica a vindecarii invata ca fiintele umane sunt mai mult decat doar corpul fizic si ca emotiile, gandurile, atitudinile si spiritualitatea joaca un rol esential in vindecare. In loc sa se conformeze viziunii medicale predominante ca exista o singura cauza si un singur remediu pentru boala, holismul subliniaza conexiunea corpului mintii si sustine ca sanatatea si boala depind de o interactiune dinamica si adesea subtila intre aspectele fizice, emotionale, mentale si spirituale. a fiintei noastre, precum si relatia noastra cu mediul in care traim.

In ultimii ani, a aparut un nou domeniu important, numit psihoneuroimunologie. Este preocupat de identificarea legaturilor dintre minte, creier si sistemul imunitar si modul in care acestea comunica intre ele. Cercetatori precum Candace B. Pert, dr. , profesor de cercetare in cadrul Departamentului de Fiziologie si Biofizica de la Centrul Medical al Universitatii Georgetown din Washington, DC, au confirmat stiintific ca mintile si sentimentele noastre influenteaza sanatatea, iar sanatatea noastra are un efect puternic asupra mintii.

In cartea sa Buna sanatate intr-o lume toxica , Sara Shannon a rezumat principalele constatari ale psihoneuroimunologiei in intelegerea interactiunii dintre vindecarea corpului mintii:

1. Substantele chimice orientate spre minte, care imbunatatesc celula, comunica direct cu sistemul imunitar.

2. Atitudinea mentala si starea de spirit pot modifica evolutia bolii.

3. Mintea se poate schimba in corp.

4. Hormonii legati de stres slabesc sistemul imunitar.

5. Substantele chimice produse de sistemul imunitar comunica cu creierul.

6. Creierul vorbeste cu sistemul imunitar, iar sistemul imunitar vorbeste cu creierul.