5 uleiuri esentiale pentru memorie si insomnie

Exista anumite mirosuri care produc senzatii placute, chiar greu de descris, dar care sunt placute intr-un fel sau altul. Dar acesta nu este singurul beneficiu care poate fi obtinut prin simtul mirosului. O echipa de cercetatori a descoperit ca prin expunerea la diferite mirosuri, in special uleiuri esentiale, cunoscute sub numele de aromoterapie, poate ajuta persoanele in varsta sa-si imbunatateasca memoria .

In rezultatele cercetarii este explicat modul in care cercetatorii au analizat evolutia abilitatilor de memorie la persoanele in varsta care sunt expuse la diferite parfumuri noaptea pe parcursul a sase luni. In acest fel au descoperit ca abilitatile lor de memorie s-au imbunatatit semnificativ.

Desi este un studiu preliminar pe doua grupuri diferite, aromaterapia in timpul somnului a demonstrat o crestere cognitiva de 226% . Proiectul a testat atat barbati, cat si femei intre 60 si 85 de ani si care nu au avut probleme de memorie. Fiecare persoana a primit un difuzor si sapte cartuse cu uleiuri esentiale unice.

Participantii din grupul de control au primit doar cantitati mai mici din aceste uleiuri. In fiecare noapte, inainte de a merge la culcare, adultii puneau un alt cartus in difuzorul lor si acesta incepea sa-l difuzeze timp de doua ore cat dureaza somnul lor.

Cateva uleiuri esentiale care te ajuta sa dormi mai bine

Exista o serie de uleiuri esentiale care sunt relaxante si, prin urmare, actioneaza asupra sistemului nervos autonom si te ajuta sa-ti recapete un somn odihnitor. Aceste cinci, sunt unele dintre cele cu cea mai mare valoare terapeutica.

Ulei esential de mandarina

Acest ulei esential este foarte bland si poate ajuta in caz de insomnie temporara cand este dificil de deconectat, oprit si relaxat. De asemenea, este benefic pentru copiii care au hiperactivitate . Modul de utilizare este prin adaugarea a intre 15 si 20 de picaturi in timpul dupa-amiezii sau inainte de culcare; O alta optiune este sa diluati doua picaturi in ulei de masline si sa le luati pe cale orala dimineata si seara.

Musetelul roman ajuta in cazurile de hipersensibilitate

Uleiul esential de musetel roman este indicat in special persoanelor hipersensibile sau pentru care un eveniment sau eveniment ii tine treji. De asemenea, este util pentru acele persoane care au hipertensiune arteriala si nu se pot relaxa.

Este eficient si pentru copiii care nu pot dormi de frica sa nu fie treziti de cosmaruri . Modul de utilizare este prin masarea acestuia in piele noaptea sau chiar mirosind sticla inainte de a merge la culcare sau daca te trezesti in miezul noptii.

Uleiul de verbena de lamaie ajuta la anxietate

Acest ulei este un calmant puternic si este foarte util in caz de hiperexcitare, angoasa, anxietate sau depresie . Modul de utilizare este pe cale orala, mai ales in cazurile de insomnie legate de probleme de anxietate. Este posibil sa luati doua picaturi din acest ulei esential diluat in ulei de masline de trei ori pe zi pana cand observati o imbunatatire.

Lavanda este cel mai bun relaxant cuprinzator

Lavanda este uleiul vedeta al aromaterapiei, precum si un mare specialist al sistemului nervos. Este foarte bogat in molecule calmante, relaxante si sedative, motiv pentru care este foarte eficient in a te ajuta sa adormi. Modalitatea de utilizare este sa puneti intre 15 si 20 de picaturi in difuzor dupa-amiaza sau seara sau sa il masati in piele, cu doua picaturi diluate , incepand cu mijlocul dupa-amiezii.

Ulei esential de mandarina, optiunea de a disipa tensiunea

Acest ulei esential provine din frunze de mandarina si are un efect terapeutic asemanator cu cel al musetelului, desi mult mai puternic. In plus, este si un relaxant muscular, facandu-l o optiune foarte buna pentru cei care nu pot dormi deoarece sunt foarte tensionati. Este posibil sa-l folosesti in masaj sau mirosind-o, la fel ca musetelul roman. Tot pe cale orala, diluand doua picaturi inainte de a merge la culcare in cazurile de insomnie severa.