Revelionul, o sarbatoare a tuturor

Baile Tusnad, “Mica Venetie” Adapostita intre muntii Harghita si Bodog, statiunea balneo-climaterica Tusnad este cea mai mica de acest fel din tara. In anul 1845, efectele curative ale apelor sale au determinat crearea unei societati pe actiuni.
 
Totul a inceput pe la 1842, cand un fiu de cioban s-a vindecat miraculos in urma efectului terapeutic al apei. Denumita si ,,Mica Venetie’’, statiunea Baile Tusnad este o alegere excelenta pentru oricine iubeste natura. Un pachet de cinci nopti de Revelion costa intre 500 si 1.100 de lei de persoana. Acesta cuprinde cazarea la pensiuni clasificate la doua si trei margarete, doua mese pe zi, cina festiva cu muzica live si un bilet la baza de tratament (unde este posibil).

Fermecatoarea Roma…

Cel mai frumos este sa vizitezi Roma la pas, sa respiri aerul cezarilor in forumurile romane, sa te bucuri de coloanele sale, de bazilicile medievale sau de susurul apei minunatelor fantani care impodobesc palatele renascentiste si numeroasele sale piete. Mergi si te minuneaza de splendorile din Palatul Vatican sau fa o plimbare prin maretul Colloseum. Pana la noaptea dintre ani ai timp sa te bucuri de toate acestea. Oferta pentru un pachet de cinci zile Revelion incepe de la 500 de euro de persoana. Tariful include cazarea la hotel de patru stele cu mic dejun, transportul cu avionul dus-intors, un tur al orasului de jumatate de zi si ghid local. Nu sunt incluse asigurarea medicala, taxa de aeroport, cina festiva si intrarea la obiectivele turistice.

Budapesta, capitala celor noua poduri

Au fost odata trei orase – Buda, Obuda si Pesta. Pe la 1873 s-au hotarat sa se uneasca si asa a luat fiinta Budapesta, despre care se spune ca, odata ce-o vezi, te indragostesti pur si simplu de ea. Buda si Pesta sunt despartite de Dunare, trecerea de pe un mal pe altul facandu-se pe cele noua poduri care traverseaza fluviul, cel mai renumit fiind Podul cu Lanturi.

O croaziera pe Dunare iti dezvaluie o superba panorama asupra orasului si-ti da si posibilitatea sa vezi Citadella, Palatul Regal, Catedrala Regala de Incoronare (Matei Corvin), Monumentul Libertatii, Insulele Margareta si Obuda, minunata cladire a Parlamentului sau palatele medievale care se gasesc pe ambele maluri ale fluviului. Pentru relaxare si refacere, poti apela la unul din renumitele stranduri termale care se afla in capitala Ungariei. Oferta de cazare este cuprinsa intre 300 si 500 de euro de persoana. In acest pret sunt incluse cazarea pentru patru nopti cu mic-dejun sau demipensiune, cina festiva si un tur panoramic al orasului.