Proprietatile benefice ale mierii revolutioneaza industria cosmetica

Proprietatile benefice ale mierii au fost cunoscute inca din cele mai vechi timpuri. Multe brand-uri internationale au creat produse de ingrijire corporala bazate pe acest produs natural. Printre acestea se numara creme pentru maini, ten si par.

Din fericire, institutiile care se ocupa cu cercetarea albinelor au reguli de protectie ale acestor insecte pe cale de disparitie.

Proprietatile benefice ale mierii, cunoscute inca din antichitate

Pe langa gustul bun, mierea este bogata in antioxidanti si este unul dintre cei mai puternici umectanti. Acest lucru inseamna ca poate fixa umititatea in piele, alaturi de particule antibacteriale. Inca din antichitate, a fost apreciata pentru proprietatile vindecatoare si de infrumutesare. In anii 2000 I.Hr, vechii sumerieni au scris despre aceste proprietati pe tablite de clei, Mai mult decat atat, se spune ca insasi regina Cleopatra se inbaia in mod regulat in lapte cu miere, iar femeile din dinastia Ming utilizau produsul albinelor pentru a scapa de imperfectiuni.

In ciuda dezvoltarii domeniului de ingrijire a tenului, mierea este din ce in ce mai intalnita in produsele de infrumutesare. Claire Marin, detinatoarea unei companii de produse bazate pe miere, a remarcat ca ai sai clienti utilizeaza brand-ul pentru produsele pe baza de miere.

Pe masura ce industria de infrumutesare se reorienteaza catre o abordare mai naturala, brand-urile pentru ten si par folosesc mierea ca un ingredient regenerativ.

“Albinele sunt baza a ceea ce face si este firma noastra” a declarat Negin Mirsalehi, care a pus bazele brand-ului Gisou, in anul 2013. Tatal ei este de meserie apicultor si, in 1970, a infiintat o ferma de albine, in 1970.

Mierea este benefica pentru par si corp

In copilarie, fondatoarea brand-ului folosea mierea pe post de unguent pentru orice rana, dar si ca masca hidratanta pentru par.

“ Cand eram mici, foloseam mierea pentru orice: vindecarea ranilor, durerilor in gat si hranirea parului” Una dintre produsele Gisou combina mierea cu nuca de cocos si uleiul de migdale, dupa o secreta a mamei fondatoarei

In ceea ce priveste ingrijirea tenului, mierea are beneficia impresionante. Anul trecut, au fost descoperite mai multe date despre capacitatea mierii de a vindeca rani. Respectivele rezultate au inspirat numeroase brand-uri de cosmetice sa dezvolte produse pentru repararea pielii, bazate pe miere. Unele dintre aceste produse sunt facute din 95% produse naturale.

Cercetatorii au grija de bunastarea albinelor

Compania franceza de cosmetice “Bee Lab” se ocupa cu cercetarea albinelor, precum si a proprietatilor biologice ale mierii. Pentru a se asigura ca insectele pe cale de disparitie sunt cat de poate de protejate, cercetarile sunt efectuate pe baza unor reguli foarte stricte.. Fondatoarea acestui brand, Viola Bloch, a renuntat la o cariera infloritoare in media pentru a se putea concentra mai mult pe propria companie.

Bloch sustine ca, in acest demers, a fost inspirata de proprietatile vindecatoare ale mierii manuka, o varietate rara care contine proprietati antibacteriene produsa doar de albinele care care polenizeaza arborele de manuka. Acest copac creste doar in Noua Zeelanda si alte parti ale Australiei.

Pentru protejarea mainilor de efectele nocive alre spalatului frecvent, brand-ul german Augustinus Bader a creat un tratament revitalizant pentru maini, produs din miere de tei provenita din Bulgaria. Unguentul respectiv face pielea fina si protejeaza bariera naturala, facand mainile mai rezistente la efectele uscatoare ale frecatului continuu. Unii sunt de parere ca mierea poate reprezenta un simbol al rezistentei, din moment ce albinele dau dovada de o capacitate fantastica de adaptare la conditiile vremii de astazi.