Principalele servicii oferite de o clinica de chirurgie estetica

Clinicile de chirurgie estetica sunt destinate persoanelor care nu sunt multumite cu felul in care arata si doresc o remodelare a siluetei sau a anumitor parti ale corpului. Medicii esteticieni au o vasta experienta in urma realizarii a numeroase operatii, dar si a unor proceduri non-chirurgicale mai putin invazive.

Pe langa tehnicile abordate cu scop strict estetic, aceste clinici pot oferi si interventii de chirurgie plastica si reconstructiva. Ele sunt destinate persoanelor care au suferit accidente sau operatii si au nevoie de refacerea anumitor parti ale corpului. Astfel de proceduri sunt deseori solicitate de femeile care au urmat proceduri precum masectomiile, in urma unui diagnostic de cancer mamar.

Proceduri chirurgicale

Dupa cum o spune si numele, principalele servicii oferite de o astfel de clinica sunt reprezentate de interventii chirurgicale de natura estetica pentru diverse scopuri, realizate in diferite zone ale corpului. Aceste interventii pot fi de augmentare, de corectare a unor defecte, dar si de reconstructie sau de extirpare a unor tumori de piele.

Interventiile la nivelul fetei reprezinta o categorie de sine statatoare. Acestea pot include proceduri chirurgicale de estompare a ridurilor si de imbunatatire a aspectului general al fetei. Cateva exemple includ liftingul facial, liposuctia gusei, marirea sau micsorarea buzelor, rinoplastia, blefaroplastia etc.

Chirurgia estetica a sanilor reprezinta o alta categorie foarte importanta. Interventiile ce se pot realiza in zona mamara sunt foarte variate si nu se limiteaza doar la augmentare. Alte proceduri includ liftingul in zona mamara, reconstructia, micsorarea sau corectarea asimetriilor.

Alte proceduri chirurgicale includ interventiile de remodelare corporala care au loc in zona abdomenului, bratelor, coapselor si a feselor, dar si proceduri care se realizeaza in zona intima.

Proceduri non-chirurgicale

Nu toate interventiile estetice presupun incizii si operatie. Odata cu evolutia medicinei au aparut si numeroase tehnici mai putin invazive care ofera rezultate cel putin impresionante. Astfel, poti urma proceduri de marire a sanilor, feselor sau buzelor prin injectarea de grasime proprie. O tehnica similara poate fi utilizata si in cadrul procedurilor de rejuvenare corporala.

Procedurile anti-rid intra de asemenea in categoria non-chirurgicala. Liftingul facial se poate realiza si fara operatie, iar tehnici precum mezoterapia si injectiile cu acid hialuronic sunt de asemenea populare.

Utilizarea laserului este o alta interventie de ultima generatie disponibila in clinicile de chirurgie estetica. Asadar, poti apela si la proceduri cosmetice precum epilarea definitiva sau la alte tratamente cu laser. Peeling-ul chimic, dermabraziunea sau tratamentele cu radiofrecventa sunt doar cateva alte exemple.

Asadar, o clinica de chirurgie estetica nu este doar un loc unde se pot realiza exclusiv operatii precum marirea sanilor. Indiferent daca ai nevoie de un tratament de infrumusetare, o procedura cosmetica non-chirurgicala sau o interventie plastica de reconstructie, o astfel de clinica este locul potrivit.

Daca nu stii exact ce fel de procedura ti s-ar potrivi, poti intra pe https://www.cosmedica.ro/ pentru a face o programare. In urma unei consultatii si a unei discutii cu unul dintre medicii specialisti, acesta va stabili exact care sunt nevoile tale si ce fel de interventie te poate ajuta sa obtii rezultatele dorite. In plus, iti poate oferi si alte informatii pretioase legate de recuperare si de ingrijirea recomandata dupa procedura.

Dr. med. Priv. Mihai Chertif M.D.
Chirurgie plastica si estetica
Administrator Clinica Cosmedica Baia Mare
www.cosmedica.ro
https://www.instagram.com/clinica.cosmedica/