Piatra cubică din granit: 6 idei de amenajare a curții

Sursa foto: https://unsplash.com

Piatra cubică este una dintre cele mai bune soluții de amenajare a aleilor grădinilor, acesta fiind de altfel și  unul dintre materialele folosite cel mai adesea pentru pavarea drumurilor publice. Piatra cubică din granit oferă rezistență și durabilitate lucrărilor, acestea păstrându-se intacte peste ani. Iată cum îți poți amenaja curtea folosind piatră cubică din granit astfel încât aceasta să arate cu adevărat minunat.

Alei cu piatră cubică din granit pentru trafic mediu 

Dacă în curtea ta ai amenajat și un garaj, iar aleile sunt destinate și traficului cu mașina, atunci piatra cubică din granit gri poate fi cea mai bună alegere pentru realizarea aleilor. Granitul este unul dintre cele mai dure materiale naturale și poate suporta un nivel ridicat de trafic, fără a suferi deteriorări. 

Amenajează așadar alei simple, din piatră cubică, pe distanța de la intrarea în curte și până la garaj, optând și pentru împrejmuirea locuinței folosind același material. Pentru zonele de margine ale aleii poți opta pentru piatră de râu sau pentru rigole betonate care să ajute la scurgerea corectă a apelor provenite din precipitații.

Piatră cubică și mozaic

Pentru un efect special al curții și grădinii poți opta pentru o amenajare a aleilor folosind piatră cubică, iar pentru zonele adiacente acestora, cum ar fi zona din proximitatea casei, pot fi folosite insertii de mozaic sau de pietriș alb. Contrastul deosebit dintre texturi și materiale vor ajuta la definirea unui aspect surprinzător, care va conferi întregii proprietăți o eleganță aparte.

Piatră cubică și gazon

Unul dintre cele mai eficiente metode de a pune în evidență contrastul dintre materialele naturale folosite pentru amenajarea curții este folosirea gazonului, alături de piatră cubică. Tot ce ai de făcut este să montezi piatra cubică în funcție de specificațiile de amenajare, evitând zonele pe care este cultivat gazonul. 

Poți chiar să construiești diferite zone în care să intercalezi culorile, cum ar fi amenajarea unei suprafețe de gazon pe care să o înconjori cu piatră cubică.

Construirea unor modele geometrice

În unele situații poți realiza din piatră cubică chiar și forme geometrice, cum ar fi cercurile. Piatra cubică se poate monta concentric, si poti chiar să integrezi diferite culori în aceste modele, rezultatul final concretizându-se sub forma unor mandale din granit cu adevărat deosebite pentru curtea ta.  

Amenajarea cu piatră cubică a aleilor și a postamentelor

Pentru a te bucura de un aspect unitar al grădinii, poți folosi piatra cubică pentru a amenaja atât aleile de trafic, dar și zonele din jurul iazurilor sau a fântânilor. Astfel, dacă ai în curtea ta o zonă special creată pentru a servi relaxării, poți opta pentru amenajare acesteia folosind diferite nuanțe de piatră cubică din granit. Poți construi alei care să conducă spre aceste zone și poți chiar să împrejmuiești aceste suprafețe folosind piatra cubică.

Amenajarea zonei piscinei

Piatra cubică poate fi inclusă și în zonele de piscină, conferind acestora un aspect elegant și îngrijit. Tot ce trebuie să faci este să acoperi zona aleilor și a teraselor și să prelungești acoperirea spre zona piscinei. Amenajează terasa cu mobilier de exterior pentru a crea o zonă luxoasă și confortabilă, de care să te poți bucura în perioada verii. 

Piatra cubică este unul dintre cele mai eficiente materiale ce pot fi folosite pentru acoperirea suprafețelor și pentru pavarea aleilor, o soluție durabilă care se păstrează foarte bine în timp.

Deși nu necesită neapărat ajutor specializat pentru montaj, este recomandat să alegi o firmă cu ajutorul căreia să poți realiza lucrările, astfel încât grădina ta să arate așa cum îți dorești.