Parcul National Vulcanii din Hawaii

     Parcul National Vulcanii din Hawaii se afla in fruntea listei insulelor mari pentru multi vizitatori. Este una dintre lucrurile care trebuie facute in Hawaii!

     Si, cu geologia sa fascinanta, un vulcan activ, kilometri de tuburi de lava si chiar petroglife antice, nu ar trebui sa fie surprinzator ca aceasta este una dintre cele mai bune activitati ale Insulei Mari. Exista putine locuri in lume in care puteti asista in mod activ la un vulcan in mijlocul crearii pamantului.

     Insula Mare este cea mai tanara dintre insulele Hawaii. Dar este si cel mai mare. Una dintre experientele de top din Parcul National Vulcanii Hawaii este drumul Crater Rim. Calatoria de 11 mile ofera o imagine de ansamblu grozava asupra parcului. Acest tur spectaculos urmareste marginea calderei Kilauea. Exista mai multe locuri pe drum unde puteti parca si puteti face drumetii prin peisajul de alta lume al parcului.

     De pe trasee, puteti vedea bancile de sulf si orificiile de ventilatie pentru a va aminti ca sub picioarele voastre se afla o caldera activa. Pentru o experienta de aproape si personala, opriti-va si explorati tuburile Thurston Lava.

     Te simti mai aventuros? Puteti sari peste drum si sa explorati parcul ca o excursie lunga. Dar inainte de a te aventura sa experimentezi parcul, fie cu masina, fie cu drumetii, cu siguranta fa o oprire la centrul de vizitatori al parcului.Aici puteti afla informatii actualizate despre activitatea vulcanica si puteti intreba gardienii despre cele mai bune locuri pentru a observa lava.Este, de asemenea, cea mai buna modalitate de a afla daca exista zone inchise inainte de a face drumul lung pana acolo, doar pentru a trebui sa va intoarceti. Vrei sa lasi toata planificarea in seama localnicilor? Faceti un tur ghidat care exploreaza cele mai bune lucruri ale insulei mari.

     Veti vizita o plaja cu nisip negru, ferma de cafea Kona (pentru a gusta cea mai buna cafea din lume, desigur), veti bucura de o degustare de vinuri si un gratar la Volcano Winery si, cel mai important, veti vedea eruptia actuala de lava!

     Parcul National Vulcani

     Ramaneti in acest refugiu uimitor din padure tropicala vulcanica, cu cascade de gradina, iazuri koi si o cada cu hidromasaj. Este la doar 6 minute de mers cu masina pana la parc. Recenzie de la oaspeti: „AM ADORAT absolut decorul – cabane individuale romantice cu pereti de sticla cu vedere spre padure. Proprietarul a fost si el incredibil de dragut si va face/ofera micul dejun in fiecare zi! De asemenea, aproape de Parcul National Vulcani.

      Scufundare cu raze Manta

     Daca va intrebati ce sa faceti in Hawaii, nu cautati mai departe decat aceasta activitate pe Insula Mare: Snorkel sau scufundari cu raze manta noaptea. La nord de Kailua-Kona, pe Insula Mare, se afla un golf in care razele manta vin noaptea pentru a se hrani. Cu o anvergura a aripilor de pana la 18 picioare/5,5 metri, razele manta sunt cele mai mari dintre raze.

     Iata cum functioneaza experienta de vizionare: Operatorii locali de scufundari/snorkel au instalat reflectoare pe fundul oceanului pentru a atrage planctonul, organisme minuscule atat de mici incat sunt invizibile cu ochiul liber. Planctonul este, de asemenea, principala sursa de hrana pentru razele manta, asa ca prezenta lor atrage razele. Snorkelierii se agata de plute mari plutitoare la suprafata (in timp ce scafandrii autorizati ingenuncheaza pe fund).