Organizarea unei petreceri la birou: 5 pasi esentiali

Sursa foto: pexels.com/

Motivul pentru care organizezi o petrecere la birou poate fi oricare: aniversarea firmei sau a unui coleg, atingerea unui obiectiv, pensionarea cuiva sau doar ridicarea moralului general. Munca in colectiv produce bucurii si momente mai putin placute, dar o petrecere reprezinta o ocazie de a asocia serviciul cu o atmosfera pozitiva. Angajatii se relaxeaza, socializeaza si stresul se reduce. In plus, se intaresc legaturile dintre oameni si sentimentul de apartenenta fata de companie. Pentru a da o petrecere reusita, trebuie sa stii insa cum sa te organizezi. Exista cativa pasi  a caror parcurgere este esentiala. Descopera in continuare care sunt acestia.

Pasii necesari pentru o petrecere reusita

1. Stabileste un buget

Organizarea unei petreceri presupune cheltuieli, de aceea trebuie sa stabilesti un buget pentru toate cumparaturile necesare. Trebuie sa te gandesti cat cheltuiesti la magazinul online de bauturi alcoolice, la firma de catering, pentru decoratiuni sau cadouri. Nu trebuie sa economisesti pentru petrecere, dar nici sa dai prea multi bani. Angajatii nu agreeaza ideea unei cheltuieli mari pentru o seara, in detrimentul altor lucruri. 

2. Formeaza o echipa

Organizarea de unul singur a unei petreceri la birou este dificila. Sunt multe aspect de care sa tii cont, iar timpul este limitat. Pentru a te descurca cu toate sarcinile, cere ajutorul colegilor si formeaza o echipa. Oamenilor le place sa se implice cand vine vorba de distractie. In plus, ideile si efortul lor contribuie la organizarea unei petreceri reusite. 

3. Decide cine participa

Petrecerile de la birou sunt destinate angajatilor si colaboratorilor externi. Poti invita si partenerii de afaceri, daca sarbatoriti o reusita, sau familiile angajatilor, daca este o petrecere de Craciun. Totusi, cel mai bine este sa pastrezi petrecerile de la birou pentru persoanele care lucreaza impreuna, pentru a le exploata din plin rolul lor liant al colectivului si pentru a pastra o atmosfera colegiala si impersonala.

4. Alege tematica, data si ora

Petrecerile tematice sunt mai distractive decat cele obisnuite, pentru ca scot in evidenta creativitatea si ineditul. Vorbeste cu colegii inainte de a hotari care este tema, pentru ca aceasta sa fie pe placul tuturor. Decoreaza biroul conform tematicii, pentru ca atmosfera sa faca tuturor pofta de distractie. In ce priveste data petrecerii, alege o perioada fara multe sarcini si deadline-uri, pentru ca oamenii sa fie relaxati. Ideal este ca ora sa fie dupa terminarea programului, pentru ca nimeni nu vrea sa se intoarca la munca dupa ce se distreaza.

5. Stabileste meniul

Stabilirea meniului nu este simpla. Din fericire, multe firme de catering ofera preparate pentru toate categoriile de consumatori, de la gurmanzi la vegetarieni si vegani. Discuta cu angajatii pentru a descoperi ce le place. Unii prefera mancarea italiana, altii pe cea fast-food, iar altii pe cea traditionala. Nu uita de bautura, pentru ca oamenii sunt bucurosi sa ciocneasca un pahar. Poti comanda vinuri de calitate sau beri artizanale, pentru un plus de inedit. Pentru cei care nu consuma alcool, cumpara sucuri sau beri, aperitive ori vinuri fara “grade”.

Lucruri pe care sa le iei in calcul pentru petrecerea de la birou

Spatiul 

Fiecare companie are birouri diferite, care variaza ca suprafata si amenajare. Chiar daca sediul este mic, poti gasi solutii. De exemplu, te poti extinde pe hol sau goli sala de sedinte. Daca exista si o curte si vremea este buna, puteti muta petrecerea afara.

Sursele de distractie

Muzica si discutiile amuzante pot fi suficiente pentru o petrecere buna, dar distractia creste daca aduci un mijloc de divertisment inedit. Un cantaret, un comedian sau un magician poate face petrecerea de neuitat. 

O petrecerea de la birou este un eveniment de neratat. Organizeaz-o bine si toata lumea iti va fi recunoscatoare.