Mic indreptar de shopping la reduceri

reduceri shopping
Perioada reducerilor e una dintre cele mai importante sarbatori din calendarul pasionatelor de cumparaturi. Un mic paradis al shopaholicelor, in care fondul de ten la care ai nazuit cateva luni, rochia minunata pe care ai visat-o saptamani intregi sau pantofii glam pe care i-ai adulmecat de ceva timp incep sa devina ireal de disponibile.Inceputul reducerilor are ceva din parfumul magic al primei zile de Craciun, plina de nerabdare si anticipare. Cete intregi de fete, inarmate cu cele mai aprige dorinte, pandesc deschiderea magazinelor si sunt gata sa iti declare razboi pentru o pereche de pantofi redusa cu 50%. Daca mai adaugam si pericolul prin care portofelul tau trece, soldurile se transforma intr-o experienta plina de peripetii. Solutia e shoppingul inteligent, un plan de cumparaturi, putina cumpatare si o analiza atenta a propriilor resurse. Astfel, vei reusi sa transformi reducerile in cel mai bun prieten al dressingului tau!

Confesiunile unei dependente de cumparaturi…cumpatate

Probabil orice fata asteapta cu interes perioada reducerilor, avand cel putin un articol la care viseaza si pe care spera sa il obtina la un pret cat mai bun. Poti pleca cu cele mai pasnice ganduri, doar la colindat prin magazine si la admirat vitrinele ademenitoare, cu promisiunea ferma de a nu te atinge de nimic din ce nu iti este necesar. Dar adevarul e ca reducerile sunt o tentatie in toata puterea cuvantului si chiar si cele mai cumpatate indeasa inca in fundul dulapului un articol pe care l-au cumparat dintr-un impuls de moment, inca sperand sa il poarte candva. Poate ca nu suntem Becky Bloomwood, dar fiecare dintre noi se poate „laudaˮ cu cel putin o experienta asemanatoare povestii faimoasei eroine shopaholice.

Shoppingul inteligent e un concept pe care ar trebui sa ni-l insusim cu totii, tocmai pentru a preintampina asemenea dezastre. Care e primul pas? Elaborarea unui plan de cumparaturi bine pus la punct.

Stilistii ne invata ca e musai sa incepem prin a ne analiza obiectiv dressingul. Ceea ce e valabil intotdeauna, nu numai inainte de reduceri. Profita de ocazie pentru a face putina curatenie si a da ochii cu acele articole care au aterizat in dulapul tau drept din febra reducerilor si pe care nu le-ai purtat niciodata. E drept ca nu mai vrei sa repeti experienta?

Consulta-ti garderoba si decide ce piese iti lipsesc si care ar trebui inlocuite sau reinnoite dupa ultimele tendinte. Ia-ti un carnetel colorat si fa o scurta lista cu cele necesare, dar si cu articolele care iti prisosesc si de care nu trebuie sa te atingi sub nicio forma. Stabileste apoi un buget in care sa te incadrezi, fara sa sacrifici iesirile din oras doar pentru ca au inceput reducerile. Daca stii ca nu te poti abtine, ar fi bine sa iei la tine doar suma pe care intentionezi sa o rezervi cumparaturilor!

Studiaza tendintele din sezoanele viitoare pentru a sti ce se va purta, articolele, culorile, materialele si croiurile in care merita sa investesti. Moda revine, iar piesele clasice nu sunt niciodata ignorate de designeri.

Contextul in care mergem la cumparaturi este si el important. Da, sunt reducerile si ar fi bine sa fii prezenta de la prima ora in magazine pentru a nu rata cele mai pretioase chilipiruri, dar toti cumparatorii cu experienta te sfatuiesc sa nu o faci daca esti suparata sau prost dispusa. Shoppingul e periculos atunci cand e folosit pe post de terapeut sau pentru a alina o inima franta. Golul din piept va fi mai adanc cand te vei intoarce acasa cu economiile decimate si cu un arsenal de pungi plangand inutile pe pat.   Citeste mai departe