Ghidul Complet al Jucătorului de Blackjack

Jocurile de cărți se numără printre cele mai vechi forme de distracție pe care oamenii le-au inventat. Indiferent de motivele care au stat în spatele acestei inspirații, că la început cărțile de joc erau mai degrabă folosite în tarot și ghid astral, și atunci era vorba tot despre o formă de distracție, doar că una din raționamente mai multe sau mai puțin explicabile.

Ce vrem să spunem este că oamenii au găsit relaxare în jocurile de noroc și această poftă crește de la an la an, lucru care se vede și în numărul tot mai mare de jucători care testează o vizita la un cazino, fie că este vorba despre ceva fizic sau despre o versiune online. În topul preferințelor în se numără, pokerul, sloturile, ruleta și, desigur, blackjackul.

Un joc care ascunde multe secrete, acesta este unul dintre cele mai accesibile și ofertante în ceea ce privește ușurință de învățare, oportunitățile de câștiguri – rundele țin puțin, nu te solicita cu informații complexe și, doar dacă vrei, îți poți testa abilitățile explicând diverse strategii doar pentru a vedea cât de bine ai reușit să asimilezi mai apoi aplicii cunoștințele. Sigur, ar trebui să știi și cum să profiți de ocazii precum bonusuri casino, dar despre toate acestea dezbatem în acest material și… ia notițe, căci în acest ghid vei găsi tot ce ai nevoie.

Ce este jocul de Blackjack

21 cum mai este cunoscut Blackjack este, așa cum deja ți-ai dat seama, un joc de cărți, unul ale cărui origini încă sunt dezbătute, dar despre care se știe că are o vechime generoasă, care îl leagă de populația franceză și italiană.

Obiectivul acestuia este ca urmând regulile de joc să reușești să obții un total de douăzeci și unu sau cât mai aproape de acesta, dar fără a depăși, mai exact să ai o valoare mai mare decât a dealer-ului. Trebuie să reții că la sumă se ține cont de faptul că așii valorează 1 sau 11, iar cărțile cu fețe se calculează cu 10, în timp ce cărțile de la unu la nouă sunt întocmai valoarea lor.

Se poate folosi un singur pachet clasic de 52 de cărți sau chiar două, în funcție de varianta de joc jucată, care totodată dictează și timpul când se fac pariurile, respectiv înainte sau după împărțirea cărților și s-au întors una sau două. În majoritatea variantelor de joc, un jucător care primește două cărți de același rang le poate împărți, primind o a doua carte pentru fiecare și să joace cele două mâini independent una de cealaltă. Sigur, că trebuie să mai aprofundezi tu informațiile, dar în principiu regulile sunt simple și sunt oportunități pentru câștiguri majore.

Strategii de joc la Blackjack

Fiind un joc care se bazează pe probabilități, este clar că se poate profita de acest joc, dacă și ții cont de câteva sisteme matematice care îți pot îmbunătăți mâna de joc. În principiu, printre cele mai utilizate formule pe care jucătorii le folosesc la Blackjack se numără:

●numărarea cărților: se pare că aceasta este și cea mai de bază formulă, cu toate că este și cea mai complexă, fără posibilitatea de a o utiliza online, deși și în locațiile fizice se descurajează ba chiar interzice această tactică. În principiu se ține evidența mentală a cărților primite pentru a calcula care sunt cele mai probabile cărți care se vor primi.

●sistemul Martingale, Fibonacci, d’Alembert, Labouchere sau Paroli sunt strategii care fac referire la modul cum faci pariurile și nu vin deloc cu garanția câștigului și în principiu necesită cunoștințe avansate analitice

●se recomandă să dublezi miza dacă ai nouă puncte (iar dealerul între 3-6), dacă ai zece puncte (iar dealerul 10 sau aș), dacă ai 13 sau 14 (iar dealerul 5 sau 6)

●la nivel de cărți, conform statisticilor, se pare că te ajuta dacă:

-îți menții jocul când mâna ta este între 12-16 și a dealerului între 2-6

-folosești hit când ai o mână între 12-16 și dealerul are 7

-împarți întotdeauna ași și cărțile de opt, dacă ai perechi

●cele mai slabe mâini sunt cele cu perechi de 5 sau zece și nu trebuie împărțite

●dacă dealerul are cărți ce conțin 4,5,6 sau 7, atunci tu trebuie să divizezi perechi de trei și doi

●dacă dealerul are cărți dintre 2 și 9, dar îi lipsește 7, atunci tu ar trebui să divizezi perechea de 9

Sfaturi pentru un joc de Blackjack mai bun

Pe lângă acele sugestii de joc de mai sus, care-ți vor solicita atenția ceva mai mult, mai venim cu câteva recomandări care să-ți îmbunătățească linia de joc – aici amintim despre faptul că este important să:

●joci sesiuni gratuite de joc, acolo unde se poate, ca să te familiarizezi cu jocul

●înveți întocmai regulile de joc, cât mai ales toată terminologia care se folosește

●să te documentezi de oriunde poți, desigur din surse sigure, despre cele mai importante decizii pe care le poți lua în timpul jocului, citind oricând poți pe subiect

●nu devia de la strategiile de joc, atunci când ai ales să aplici una, pentru că riști să înregistrezi pierderi majore

●învață să ții evidența tuturor sesiunilor de joc, notează ce ai făcut bine și de ce, cât mai ales tine cont de ce-ai pierdut și învață din greșeli

●ține o evidență clară a bugetului, cât mai ales stabilește limite de bankroll

●adoptă o gândire pozitivă de joc și ai în vedere să eviți pesimismul, dar nu te duce spre superstiții și mituri, ci doar ai în vedere să ai un mindset bine stabilit

●încearcă să limitezi pierderile și învață cum să maximizezi primele mâini, mai exact primele două cărți

Concluzie

O ultimă recomandare pe care am vrea să ți-o facem este că ar trebui să iei în considerare să înveți de la cei mai buni, mai exact să și citești câteva cărți care să te ajute în acest proces de a stăpâni jocul de cărți Blackjack. Ai fi surprins de câte informații poți descoperi în câteva cărți scrise și publicate de cei mai buni în acest domeniu și despre cât de la îndemână îți sunt puse aceste informații – poți găsi o listă cu recomandări de cărți despre blackjack prin online și o să vezi că toate sunt disponibile doar la un click distanță.