Cum să dezamăgești un oaspete la hotel: Iată 6 moduri

Te-ai gândit vreodată de ce anumite hoteluri, deși excelează din anumite puncte de vedere, sunt mult mai puțin ocupate decât cele concurente? Ei bine, să știi că nu este vorba numai despre preț. De fapt, mulți oaspeți aleg să nu revină într-un loc din cauza detaliilor, capitol la care chiar și unele hoteluri de top stau destul de prost. Iată câteva exemple:

1. Somnul nu este respectat

Principalul scop al cazării la hotel este să poți dormi. Totuși, anumiți manageri de hotel neglijează acest aspect. Pereții și ușile trebuie să fie bine izolate din punct de vedere fonic, astfel încât oaspeții să nu fie deranjați de vecini sau de zgomotul ascensorului. De asemenea, un oaspete trebuie să poată trage un pui de somn și în timpul zilei, nu numai noaptea, motiv pentru care lumina naturală trebuie să poată fi blocată în totalitate, iar cameristele ar trebui să respecte cu desăvârșire semnul „Do not disturb” și să nu bată la ușă atunci când îl văd.

2. Prizele lipsesc sau nu sunt plasate unde trebuie

Anumite hoteluri, în special cele mai vechi, tind să aibă prea puține prize și cele existente să nu fie amplasate acolo unde și-ar dorii oaspeții. Spre exemplu, într-o cameră de două persoane, fiecare dintre cei doi oaspeți ar trebui să-și poată încărca telefonul lângă pat și să aibă alte prize disponibile pentru a-și încărca laptopurile, aparatele foto sau bateriile externe. În plus, nu trebuie să lipsească o priză în toaletă, undeva în apropierea oglinzii.

3. Lipsa unui bancomat

Numerarul încă este extrem de folositor și uneori chiar necesar în anumite locații, motiv pentru care, hotelurile care nu dispun de bancomate pot reprezenta un real inconvenient pentru oaspeți. Poți avea nevoie de bani lichizi pentru a cumpăra ceva de la magazinul de suveniruri de la colțul străzii, pentru a te distra jucând una dintre numeroasele variante de blackjack, sau pentru a le putea lăsa bacșiș ospătarilor care te vor servi. Prin urmare, oaspeții pot rămâne dezamăgiți, mai ales dacă nu se găsește nici un ATM la mai puțin de 5 minute de mers de hotel.

4. Taxarea anumitor servicii cu întârziere

Oaspetele ar trebui să știe tot ce are de plată în hotel în momentul check-out-ului, însă anumite hoteluri, pur și simplu nu își fac toate calculele în acel moment. Uneori, se întâmplă ca oaspeții să fie taxați suplimentar după câteva zile sau săptămâni, iar partea cea mai proastă este că nici nu sunt notificați în prealabil. Hotelurile ar trebui, cel puțin, să-i informeze pe oaspeți cu privire la o taxare ulterioară, specificând sumele datorate și serviciile sau produsele pentru care se efectuează această nouă taxare. Procedând astfel, ambele tabere vor economisi timp și șansele de a se dezvolta animozități sunt infime.

5. Lipsa cafelei

Hotelurile business ar trebui să le ofere oaspeților cafea la orice oră din zi sau din noapte. Acest lucru se poate realiza în diverse moduri: cafetiere în cameră, aparate de vending, servire la restaurant sau prin room service. Cafeaua trebuie să fie una de calitate, iar asta înseamnă că oaspetele trebuie să poată avea acces și la lapte adevărat. Aici nu e vorba de un capriciu. Pur și simplu, hotelurile de business trebuie să fie pregătite pentru orice, întrucât pot apărea oricând oaspeți care vin de la un fus orar foarte diferit sau pot avea un program complet diferit de cel standard. Spre exemplu, dacă cineva se scoală la ora 4 dimineața pentru a pregăti și repeta un discurs, înainte de o prezentare importantă, accesul la cafea de calitate la o oră timpurie îl poate ajuta enorm să-și îndeplinească obiectivele.

6. Proasta organizare în toaletă

În orice hotel respectabil, oaspeții trebuie să primească și să aibă acces la săpun, gel de duș și la prosoape. Importantă nu este numai calitatea și cantitatea, ci și poziționarea. Oaspetele nu trebuie să iasă din duș pentru a merge la chiuvetă să ia gelul de duș și nici să pășească în toată baia până ajunge la prosop, după ce s-a spălat. Fiecare accesoriu trebuie să fie amplasat în locul potrivit. Altfel, experiența în sine va avea de suferit.