Citate din poker: cuvinte demne de înțelepciune din acest joc

Pokerul reprezintă o sursă de distracție, dar în ultimii ani ne-a oferit și numeroase citate ale unor jucători celebri. Discuțiile lungi de la masă din timpul jocului au generat momente de neuitat.

Unii jucători au puterea să glumească atunci când pierd, în timp ce alții își stăpânesc cu greu emoțiile. În poker poți fi sus în acest moment, dar peste câteva minute să fii jos. E un roller-coaster din toate punctele de vedere, mai ales emoțional.

Miile de ore petrecute la masă le oferă jucătorilor experimentați posibilitatea de a trage concluzii din care și tu ai ceva de învățat. Citatele din acest articol te vor învăța cum să tratezi anumite situații când joci poker pe Internet.

Jucătorii prezenți în acest articol îți vor spune ce să faci în cazurile nefericite în care ai o zi proastă. Te vor învăța cum să gestionezi un eșec, dar îți vor arăta că și ei, oricât de buni ar fi, se mai enervează. Alții reușesc să se distreze chiar și când pierd. Căci despre asta este pokerul pentru noi toți: distracție, distracție și iar distracție.

O mostră de înțelepciune o primim din partea lui Jennifer Harman, o jucătoare profesionistă din SUA, cu un palmares impresionant: două brățări WSOP. “Când mă confrunt cu un bad beat, privesc acest moment ca o suprasolicitare. Dacă am o afacere, trebuie să îmi plătesc facturile. Un bad beat este una dintre facturile mele”, a afirmat Jennifer Harman, care ne arată cum se tratează un moment mai puțin fericit în jocul de poker.

Pokerul este și despre curaj, în viziunea lui Oswald Jacoby. Americanul a avut rezultate bune și la bridge, iar sfatul transmis mai departe e despre riscurile pe care trebuie să ți le asumi când joci poker. “Omul care nu blufează, nu câștigă niciodată”, a afirmat el. Blufurile trebuie făcute cu cap, după ce ți-ai studiat cu atenție adversarii. Altfel, riști să pierzi mâna respectivă.

Jucătorul Jesse May, fost prezentator al show-ului Late Night Poker, are și el un citat plin de înțelepciune despre poker. Sunt vorbe bine zise, la care merită să fim atenți: “Pokerul este o combinație de noroc și îndemânare. Oamenii cred că este dificil să stăpânești partea de abilități, dar greșești. Trucul la poker este să gestionezi norocul”. Iar spusele sale nu pot fi mai adevărate, ținând cont de numărul mare de jucători care ne arată că pot avea constanță la nivel înalt de mai bine de două decenii. Sunt exemple de urmat din care avem ce învăța. Iar spusele lui Jesse May sunt confirmate și de alți jucători.

Tot în această notă ne vorbește și Phil Gordon. Jucător profesionist de poker, scriitor și comentator, el face o paralelă interesantă cu investițiile la bursă. “Un jucător de poker trebuie să aibă noroc în același mod în care Warren Buffet este norocos jucând la bursă an de an”. Concluzia este clară: e bine să ai răbdare indiferent că joci poker sau că investești la bursă. Iar norocul ți-l mai faci și cu mâna ta.

Alte vorbe pline de înțelepciune de la campioni, de care e bine să ținem cont

“Viața nu este întotdeauna o chestiune despre a avea cărți bune, ci uneori e despre a juca bine o mână proastă”, sunt vorbele care îi aparțin lui Jack London. Așa și este. Între poker și viața de zi cu zi se fac mereu comparații. De multe ori, lucrurile pe care le înveți în poker pot fi aplicate și în viața de zi cu zi. Domeniile sunt variate, inclusiv în afaceri.

Vorbe de înțelepciune a avut și Mike Sexton, un fost campion WSOP care a decedat în 2020. După succesul de la WSOP, el a vorbit despre variațiile din poker. “Într-o zi am fost praf, a doua zi am fost campion. Ce diferență face o zi în turneele de poker”, a exclamat Sexton. Și nu poate fi mai adevărat! De câte ori nu ni s-a întâmplat să avem o zi slabă, în care nu ne ieșea nimic? Dar cu gestionarea bună a emoțiilor și astfel de momente sunt depășite cu ușurință. Spusele lui Sexton nu fac decât să ne amintească un lucru clar: și cei mai buni jucători au zile proaste.

Desigur, sunt și jucători cunoscuți pentru caracterul lor mai coleric. Unul dintre ei este Stu Ungar, care se face remarcat prin celebra zicală: “Arată-mi un învins fericit și îți voi spune cine este învinsul”.