Cele mai bune comedii ale deceniului, din 2010 pana in 2020

Cele mai bune comedii de filme nu imbatranesc sau plictisesc niciodata, de fapt, doar ne fac sa radem mai mult in timp si ne ofera o buna doza de nostalgie pentru a ne aminti vremuri mai bune.

Intre 2010 si 2020, in intreaga lume au fost lansate mii de comedii, povesti cu adolescenti rebeli, demoni stangaci, spioni raniti si chiar angajati ai unui hotel mare care trebuie sa fuga pentru a-si salva viata si, desi aproape toate ne fac sa radem, doar cativa au reusit sa depaseasca si sa fie plasati in fruntea listelor de filme preferate.

Academia poate sa nu arate foarte bine comediile , dar nu putem nega ca sunt filmele care ne distreaza cel mai mult si la care revenim mereu si iar cand avem o zi proasta si trebuie sa eliminam putin din stres acumulat care ne determina sa carunim si sa traim cu dureri cronice de gat.

Filme precum Inapoi in viitor, Aventura excelenta a lui Bill & Ted (care are o noua continuare cu Keanu Reeves), Princess Bride, Pulp Fiction (este un pic o comedie, nu? Macar ne face sa radem putin) vor avea intotdeauna un loc in inimile noastre fanatice de comedie, dar acum au concurenta cu filme care au fost lansate in ultimii 10 ani.

What We Do in The Shadows

Dupa ce Twilight aproape ca a ruinat reputatia vampirilor in filme, What We Do in The Shadows a venit sa-i salveze. Acest film este realizat ca un documentar si urmareste un grup de vampiri milenari (inclusiv Nosferatu) in zilele noastre, care incearca sa supravietuiasca intr-un oras plin de mileniali carora nu le mai este frica de creaturile noptii si chiar se ofera ca tribut. sa devina cina lui. (Si da, asta este Taika Waititi ca vampir).

Hotel Grand Budapesta

Wes Anderson , maestru al culorii, al simetriei si al personajelor deosebite, ne-a lasat una dintre cele mai bune comedii cu aceasta poveste despre un scriitor care il intalneste pe proprietarul unui hotel vechi, care ii spune povestea cand lucra in hol si facea parte. a unei aventuri ciudate impreuna cu managerul, care a fost acuzat de crima.

Tony Erdman

Nominalizat la Oscar pentru cel mai bun film strain, Toni Erdmann urmareste un tata iubitor de farse care incearca sa reia legatura cu fiica sa creand un alter ego ciudat si revoltator si dandu-se drept antrenorul de viata al CEO-ului companiei sale.

Spion

Melissa McCarthy ne prezinta un spion foarte diferit. Susan Cooper lucreaza pentru una dintre cele mai importante agentii de informatii, iar cand unul dintre agenti este ucis, ea trebuie sa devina spion pentru a se infiltre intr-o organizatie criminala si a le distruge planurile inainte de a fi prea tarziu.

Seara jocului

Jason Bateman si Rachel McAdams au cea mai periculoasa noapte de joc din viata lor, care incepe cand fratele mai mare al unuia dintre ei apare in oras si ii invita sa ia parte la o provocare care se dovedeste a fi mai periculoasa decat credeau. Impuscaturi, caini plini de sange, talhari si o posibila intalnire sexuala cu Denzel Washington fac din noaptea lui de joc una dintre cele mai nebunesti din viata lui.

Homarul/ Favoritul

Yorgos Lanthimos este maestrul comediilor inteligente, excentrice si oarecum violente. Prima este The Lobster , o comedie seca, acida, plasata intr-o lume in care burlacii sunt fortati sa-si gaseasca o pereche sau sunt condamnati sa se transforme in animale, pe de alta parte este The Favorite , nominalizat la Oscar , care arata competitia brutala dintre doua femei care cauta sa fii favorita reginei nebune Anne a Angliei.

Imi pare rau sa te deranjez

O comedie critica din punct de vedere social, filmul lui Boots Riley are loc intr-o versiune alternativa a actualului Oakland, in care agentul de telemarketing Cassius Green descopera o cheie magica a succesului profesional, propulsandu-l intr-un univers al lacomiei.

Scott Pilgrim vs The World

Aceasta comedie de cult (cu Brie Larson, Mary Elizabeth Winstead, Anna Kendrick, Alison Pill, Aubrey Plaza si tot Hollywoodul) prezinta cea mai epica isprava a unui tanar erou pe nume Scott Pilgrim, care trebuie sa-i invinga pe cei sapte fosti malefici ai noii sale iubite. sa-i cucereasca inima.

Acesta este sfarsitul

Sfarsitul lumii, dar foarte amuzant. James Franco, Seth Rogen si cei mai buni prieteni ai lor sunt prinsi intr-o petrecere nebuna de la Hollywood care incepe cu clipe inainte de apocalipsa, dar partea cea mai grea nu este sa se confrunte cu cele mai catastrofale evenimente, ci sa se confrunte cu ei insisi.

Usoara

Aceasta comedie include un remake al romanului lui Nathaniel Hawthorne, Scrisoarea stacojie. Aici, o eleva de liceu foloseste un zvon care incepe sa circule in scoala pentru a-si avansa pozitia sociala si financiara, nestiind ca asta o poate pune in multe necazuri si ajunge sa o faca „tapul ispasitor” in restul problemelor, incepand din acel moment.