Ce faci pentru succes?

Mereu m-am intrebat daca exista o reteta pentru a atrage succesul in viata si sunt sigura ca si voi. Am cautat raspunsul mult timp si am avut ocazia sa lucrez cu multi oameni de succes. Ce ii face sa fie diferiti si sa atraga succesul in viata lor? In primul rand optimismul. 

Stiu ca nu e usor sa fii optimist cand poate facturile de pe masa tipa la tine, cand programul de birou iti acapareaza toata viata, cand te lupti cu timpul de dimineata pana seara iar ajuns acasa nu vizitat decat la odihna si multa liniste.

Ai zambit astazi? Sau ai uitat? Ai avut un singur gand pozitiv astazi? Daca raspunsul este nu si nu, opreste-te din ce faci pentru ca directia nu este cea buna.

Credeam ca sunt simple clisee atunci cand auzeam ca atrag in viata ta exact ceea ce gandesti, dar surpriza, nu este un cliseu. 

Oamenii de succes niciodata nu se plang, sau daca o fac, o fac in fata oglinzii, isi sterg lacrimile si incepand o noua zi cu zambet si o doza constanta de optimism. Niciodata sa nu uiti ca maine este o noua zi, maine ai sansa sa arunci intr-un sac toate problemele care te-au facut nefericit astazi si sa il faci uitat pe undeva departe, departe.

Cand vrei sa atragi succesul in viata ta trebuie sa te gandesti bine ce inseamna succesul pentru tine. Dacă inseamna doar bani nu o sa il atingi niciodata. Daca inseamna sa faci ceea ce iubesti si te caracterizeaza esti destul de aproape, te desparte de doar curajul, actiunea si un gram de timp.  

Trebuie sa inveti sa nu mai cauti scuze. Scuzele sunt doar niste bolovani care nu te lasa sa treci mai departe si care te impiedica. Asa ca, scapa de ele repede.

Cand incepi sa gandesti pozitiv usor, usor iesi din cutie si incepi sa privesti mai mult in jur, sa te analizezi mai mult, sa ii analizezi pe ceilalti. Incepi sa vezi ca nu esti chiar urat si ca te si pricepi destul de bine la ceva. Gandurile negative sunt precum norii care acopera soarele si nu il lasa sa straluceasca. Gandeste-te ca optimisul este cheia catre orice, optimismul poate sa crape acei nori si sa te lasa sa stralucesti. 

Succesul nu inseamna sa fii undeva sus pe un piedestal. Orice piedestal se poate crapa si pot ajunge din nou de unde ai plecat dar optimismul te poate ajuta sa il reconstruiesti. Gadurile tale sunt precum caramizile, dacă sunt ganduri bune și calitatea lor va fi o bună, dacă sunt invaluit doar de ganduri rele atunci acestea nu o sa te ajute sa construiesti.  

Nu lasa pe nimeni sa iti intunece viata. Oamenii din jurul nostru sunt extrem de importante in atingerea obiectivului catre care tindem. Daca in jurul tau sunt oameni care isi deplang zilnic viata si te invata sa faci acelasi lucru, gandeste-te daca poti sa influentezi asta sau daca este mai bine sa mergi pe drumul tau. 

Steve Jobs a spus ceva care sper sa va inspire si sa va faca sa “reconfigurati” traseul vostru.

„Ai curajul sa iti asculti inima si intuitia! Ele stiu deja ceea ce vrei tu sa devii cu adevarat. ”