Câștigurile la cazinou – între mituri și șanse reale de a face bani

Află totul despre miturile și realitatea legată de jocurile de cazinou și care sunt șansele reale de a câștiga atunci când joci online.

Jocurile de casino online au oferit de-a lungul timpului numeroase câștiguri – numai Mega Fortune (Net Ent) și Mega Moolah (Microgaming) au oferit împreună jackpoturi în valoare de 142 de milioane de dolari. Acesta poate reprezenta unul dintre motivele pentru care 2, 6 miliarde de oameni  din întreaga lume au jucat cel puțin o dată la cazinou. Cu toate că jocurile de noroc sunt atât de populare, încă mai există idei preconcepute despre ele.

Unele dintre aceste mituri au fost demontate de câștigători, în timp ce altele continuă să le creeze jucătorilor o falsă impresie despre jocurile de noroc. Care sunt șansele reale de a câștiga atunci când joci la cazinou și care sunt cele mai cunoscute mituri despre jocurile bazate pe hazard vom discuta în cele ce urmează.

Mituri demontate de câștigătorii de la jocurile de noroc

Cel mai cunoscut mit despre acest tip de jocuri este că sunt bazate în exclusivitate pe noroc. Lucru neadevărat, din moment ce poker-ul presupune 70% șanse reale de câștig, iar blackjack-ul și ruleta oferă șanse de câștig de 30%, respective 20%. Până și jocurile de sloturi vin cu șanse de 5%, ceea ce înseamnă că jocurile de noroc le oferă jucătorilor posibilitatea reală de a obține bani atunci când le joacă.

Cele mai importante câștiguri la sloturi sunt cuprinse între 8, 8 milioane de dolari și 23, 6 milioane de dolari (la jocul de păcănele Mega Moolah). Ruleta a oferit în 2004 și 2017 două câștiguri impresionante de 2 milioane de dolari, respectiv 3, 5 milioane de dolari. La blackjack, Kerry Packer a câștigat succesiv de 20 de ori, cu mize de 250,000 de dolari pe mână. Iar Ken Uston a demonstrat că probabilitățile matematice ofere șanse de a câștiga bani mulți la cazinou – acesta a reușit să obțină 4, 5 milioane de dolari din blackjack.

Un alt mit legat de jocurile de noroc este acela că nu se poate câștiga pe termen lung și că nu poți să te întreții din jocul la cazinou. Jucătorii profesioniști de poker au reușit să strângă averi impresionante din turneele și competițiile online și offline. Bryn Kenney (56, 4 milioane de dolari), Justin Bonomo (53, 2 milioane de dolari) și Daniel Negreanu (42, 2 milioane de dolari) sunt cele mai bune exemple care arată că jocurile de noroc chiar le permit jucătorilor să aibă un stil de viață bazat pe câștigurile obținute la cazinou.

Mulți dintre jucătorii care joacă online cred că sloturile sunt sensibile la modul de joc. De exemplu, mizele mari permit obținerea de câștiguri, în timp ce mizele mici nu oferă niciun fel de șansă. Realitatea este că o parte din jackpot-urile progresive au fost câștigate cu mize mici. Jonathon Heywood a reușit să câștige premiul de 17, 2 milioane de dolari de la Mega Moolah cu o miză de numai 25 de cenți pe rotire. La fel s-a întâmplat și cu jackpot-ul progresiv de 21 de milioane de dolari de la Mega Fortune din 2013 (a fost câștigat cu o miză de 25 de cenți).

Pentru mult timp, în competiția dintre cazinourile terestre și cele online, a există mitul conform căruia aparatele de sloturi cu manetă oferă mai multe șanse de câștig în comparație cu jocurile ca la aparate de pe platformele digitale. Adevărul este că ambele tipuri de jocuri se bazează pe același algoritm matematic de generare în mod aleatoriu a numerelor (RNG), iar aparatele nu fac diferența între “trasul de manetă” și “apăsatul butoanelor virtuale”.

Unul dintre miturile legate de șansele de câștig este cel care spune că se poate câștiga mai mult în cazinourile aglomerate sau în cele care sunt foarte populare online. Din punct de vedere individual, șansele de câștig rămân același – singurul adevăr din acest mit este cel legat de sloturile progresive, la care numărul mai mare de jucători influențează probabilitatea de câștig.

Încă mai există jucători care consideră că platformele online și cele terestre nu le oferă șanse reale de câștig, dat fiind faptul că ar influența RNG-ul jocurilor. Acest lucru este imposibil din două motive – autoritatea de licențiere (în România este Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc) și testarea de către laboratoarele independente (așa cum sunt iTechLabs și eCogra). Toate jocurile sunt certificate, iar orice încercare de manipulare în favoarea cazinoului a mecanismelor de joc echivalează cu anularea licenței.

La fel se întâmplă și în cazul jucătorilor care cred că dealerii de la mesele live au abilitatea de a manevra bila în așa fel încât să fie evitate câștigurile cu valori mari. Lucru imposibil din moment ce crupierul nu mai interacționează cu bila după lansare și din moment ce orice încercare de alterare a șanselor de câștig prin metode ilegale rezultă în anularea licenței cazinoului. Cert este că, dacă vrei să ai parte de șanse reale de câștig, tot ce trebuie să faci este să începi să joci la cazinou!