5 idei pentru amenajarea bucatariei in stil modern

O locuinta decorata intr-un stil modern si nou este un spatiu aerisit si luminos, cu un design simplu si functional si cu un mobilier ce respecta ultimele tendinte in materie de materiale si culori. Intr-un interior de acest tip, predomina liniile simple si culorile naturale, calde, iar mobilierul este elegant, fara a fi greoi sau cu elemente exagerate. Un design modern este caracterizat de linii fine, drepte sau curbate si de piese din care sunt eliminate aproape complet ornamentele in exces.

Intr-o bucatarie amenajata in stil modern accentul principal cade pe liniile curate, rafinate ale mobilierului, dar si pe materialele din care acesta este realizat. Vei regasi aici anumite detalii care duc la o imbinare armonioasa a culorilor si texturilor, pentru a obtine un ansamblu cat mai coerent. Cateva note distincte dau un farmec aparte acestui tip de interior si puncteaza discret anumite zone de interes. Totul este insa bine integrat intr-un ansamblu si un concept unitar.

Iata cateva idei pentru o amenajare cat mai reusita a bucatariei tale in stil modern.

  1. Ia in calcul o amenajare in stil open space

Un stil modern de viata pune accent preponderent pe simplitate si rafinament, dar si pe functionalitate. De aceea, nu este de mirare ca in multe interioare moderne vei regasi spatii deschise, largi. Un concept de tip open space este derivat din ideea de fluiditate si libertate de miscare mai mare in interiorul unui apartament, dispunere care permite o comunicarea mai rapida intre membrii familiei. 

Daca ideea unui open space este si pe placul tau, nu ezita sa pui in practica o astfel de dispunere pentru a obtine un decor modern, functional si elegant. 

  1. Combina materiale cat mai naturale 

Deoarece stilul modern isi gaseste inspiratia in natura, multe elemente fiind preluate si adaptate de aici, printre materialele folosite in amenajare se regasesc lemnul, metalul sau sticla. Pentru a integra acest stil in interiorul bucatariei tale, foloseste preponderent mobilier din MDF sau lemn ultrafinisat. Este important insa ca la acest tip de mobilier sa integrezi electrocasnice metalice, noi, inovatoare, de cea mai buna calitate. Nu uita ca, intr-o amenajare in stil modern, accentul principal cade pe liniile simple, curate si drepte de amenajare, dar si pe materialul mobilierului. Din acest motiv, este important sa integrezi toate aceste tipuri de texturi diferite intr-un concept cat mai unitar. 

  1. Alege corpuri de iluminat cu linii curbe sau drepte 

Tendintele in designul interior modern sunt concentrate pe obiecte cu linii drepte sau curbe, cu accente usor minimaliste, fara a se substitui insa complet acestui stil. Cu toate acestea, influentele stilului minimalist sunt apreciate pentru simplitatea si eleganta lor asa ca pot fi regasite intr-un decor modern. In plus, anumite obiecte cu design simplu, minimalist sunt absolut necesare si intr-o amenajare moderna.

Alege pentru iluminarea in bucatarie lampadare din materiale mate, cromate sau metalice, foarte in trend acum. Poti amplasa doua sau trei obiecte de acest fel deasupra mesei sau a blatului de lucru. La fel de interesant este insa sa alegi si o lampa inalta, cu acelasi tip de linii suple, elegante si curbate, a carei lumina sa cada in centrul zonei de servire a mesei, de exemplu. Oricare dintre aceste variante iti asigura un decor elegant si modern deopotriva.

  1. Integreaza scaune inalte de bar

Intr-un open space, dar si intr-o bucatarie micuta cu dispunere clasica poti integra cu usurinta scaune inalte de bar, pentru a amenaja zona de servire a mesei. Aceste scaune pot fi amplasate la orice fel de mese moderne de bucatarie, pentru un contrast interesant de culori si de textura. De exemplu, in contrast cu structura metalica a electrocasnicelor sau mobilierului, poti adapta scaune de o textura diferita, cum sunt cele din piele ecologica sau alte materiale prietenoase cu mediul, specifice stilului modern.

  1. Pastreaza totul intr-o nota simpla

Liniile simple si amenajarea din care sunt eliminate ornamentele in exces trebuie sa se regaseasca in atmosfera bucatariei tale. De aceea, asigura-te ca ai redus la minim obiectele de care sa te inconjori in aceasta incapere, dar si pe blatul de lucru. Organizeaza lucrurile de care ai nevoie in asa fel incat sa poti apela cu usurinta la ele, atunci cand ai nevoie de ceva. 

Asa, vei reusi sa pastrezi o atmosfera curata si ingrijita, dar si sa evidentiezi stilul de design modern in interiorul bucatariei tale.