Trei antrenamente perfecte pentru iarna

      Uneori, vremea rece si zilele intunecate ne fac pe toti sa avem pofta de o patura confortabila si de canapeaua noastra, nu de sala de sport.Dar miscarea este importanta pe tot parcursul anului (cu beneficii care acopera aproape toate beneficiile sanatatii), in special in lunile de iarna, daca va simtiti lipsiti de energie sau starea dvs. de spirit este mohorata (exercitiul poate fi un antidot util pe timpul iernii).Asa ca schimbati-va rutina de antrenament pentru a adauga cateva activitati care sunt ideale pentru aceasta perioada a anului si pe care sa le asteptati cu nerabdare.

„Antrenamentele care va cresc ritmul cardiac va vor ajuta sa va incalziti si sa transpirati bine”, spune Jess Evans, antrenor certificat de box in SUA cu sala de box virtuala FightCamp.

Sau foloseste elementele de iarna in avantajul tau, spune LaLa Duncan, din Wisconsin, un specialist certificat in performanta fara durere si antrenor virtual de forta si conditionare. Antrenamentele pe care le faci pe zapada, de exemplu, va obliga sa intariti muschii care ajuta sa va stabilizati si sa cresteti arderea caloriilor. Mersul pe zapada, necesita mai mult efort decat mersul pe pavaj uscat. „Mersul pe suprafete neuniforme este excelent pentru a-ti antrena muschii de baza”.

Iata trei antrenamente prietenoase pentru iarna pe care sa le folositi cu nerabdare cand va veni vremea rece.

      1. Mers rapid

Este simplu, dar poate oferi absolut castiguri mari de fitness, spune Evans. Mersul pe jos lucreaza muschii partii inferioare a corpului si are un impact mai mic asupra articulatiilor. Imbunatateste fitnessul cardiovascular si promoveaza o buna sanatate a oaselor. Fa-o in aproape orice vreme imbracandu-te corespunzator.

De ce sa nu faci un pas mai departe si sa faci din ea o activitate de grup? Cercetarile publicate in ianuarie 2015 in British Journal of Sports Medicine au masurat beneficiile pentru sanatate ale grupurilor de mers pe jos in 42 de studii si au gasit dovezi ca mersul pe jos in grup a beneficiat de mai multe masuri de

sanatate, de la tensiunea arteriala la ritmul cardiac in repaus, grasimea corporala si nivelul colesterolului.

      2. Schi

Schiatul poate fi un antrenament intens sau mai moderat, in functie de nivelul tau de calificare si de tipurile de trasee pe care le faci. Atat schiatul alpin, cat si schiatul de fond va pot imbunatati flexibilitatea, va pot dezvolta muschii de baza si, desigur, va pot lucra picioarele.

Cercetarile au concluzionat ca schiatul alpin creste puterea muschilor picioarelor, promoveaza imbatranirea sanatoasa, imbunatateste functionarea musculo-scheletica, posturala si sustine sanatatea emotionala, potrivit unei recenzii publicate in 2018 in jurnalul Frontiers in Physiology.

Asigurati-va ca luati masuri pentru a evita ranile cauzate de incordarea musculara cauzata de frig, cum ar fi sa va asigurati daca corpul este cald ,inainte de a incepe o activitate riguroasa, spune Josh Jones, DPT, un terapeut fizic si specialist ortopedic din Breckenridge, Colorado, care lucreaza cu schiori profesionisti.Experimentati cu intindere dinamica sau cu o incalzire usoara pentru a promova un flux sanguin amplu pentru antrenamentul care urmeaza.

      3. Snowboarding

Snowboardingul vine cu multe dintre aceleasi cerinte fizice ca si schiatul. Dar, spre deosebire de schi, pentru care greutatea ta este echilibrata pe cele doua schiuri, snowboardingul necesita doar o singura placa.

„Este un antrenament excelent, nu numai pentru intarirea corpului inferior, ci si pentru echilibru – daca mergi cu tehnica adecvata”, spune Daniel Mastey, antrenor de snowboarding certificat de Asociatia Americana a Instructorilor de Snowboard si de Snowboard din Statele Unite ale Americii.

Nu reduceti nici beneficiile mentale ale snowboardingului, spune Mastey. O sa cazi uneori, dar el adauga: „Revenirea imediata in snowboarding este, de asemenea, o lectie pe care o poti duce in viata personala pentru a-ti imbunatati mentalitatea si a realiza mai mult.”