3 sfaturi pentru a face fata persoanelor toxice din medii profesionale

A fi intr-un mediu profesional toxic poate fi greu. Poate ca este CEO-ul ai carui angajati il displace in secret. Ar putea fi un coleg care face comentarii deranjante. Sau ar putea fi cineva dintr-un grup. Uneori, a te confrunta cu un mediu profesional toxic inseamna a lua initiativa de a pleca .

Organizatia are reputatia de a fi un loc de munca toxic. Potrivit profesionistilor medicali, a ramane intr-un mediu de lucru toxic poate avea repercusiuni pe termen lung asupra sanatatii mintale a unei persoane .

„Daca simtiti ca mijloacele de trai sunt amenintate, veti dezvolta simptome de PTSD (tulburare de stres post-traumatic). Cred cu tarie ca trauma exista la locul de munca”, spune un psihiatru.

„Lucrul cu un individ care te distruge emotional, care te face sa simti ca nu faci o treaba buna, care te controleaza si te trateaza ca pe un obiect, a avea pe cineva asa in prezenta ta te afecteaza constant sau continuu”, spune psihiatrul.

Desi poate fi complicat, exista modalitati de a imbunatati situatiile de munca toxice . Iata cateva modalitati de a gestiona situatia intr-un mediu profesional toxic.

Documenteaza totul

Aceasta este una dintre cele mai importante parti ale confruntarii cu un mediu de lucru toxic. Toate experientele tale negative ar trebui documentate , mai ales cand vine vorba de rasism si alte forme de prejudecati. E-mailul este o modalitate excelenta de a face acest lucru.

„Aveti un document despre asta, veti avea nevoie de el”.„Intelegeti manualul angajatilor. Trebuie sa-ti cunosti drepturile. De multe ori ne sunt incalcate drepturile si nu stim. Intelegeti politicile si procedurile in vigoare in mediul dvs. de lucru.

Consultati manualul angajatilor pentru a vedea daca colegul dumneavoastra toxic a incalcat vreo regula. Daca au fost, raportati-o la resursele umane. Daca credeti ca o plangere va functiona impotriva dvs., poate fi timpul sa va ganditi sa plecati cu totul.

Stabiliti limite

Stabilirea limitelor se poate face in mai multe moduri. Incercati sa limitati interactiunile cu persoana de care sunteti afectat. Daca persoana toxica cu care aveti de-a face se afla intr-o pozitie de conducere, incercati sa evitati sa aveti intalniri regulate cu ea daca puteti. Daca acestea au un impact grav asupra sanatatii tale mintale, poate doriti sa va ganditi sa vedeti un terapeut sau un grup de sprijin.

„Cand cineva are puterea de a-ti determina mijloacele de existenta, este o dinamica de putere. Persoana stie ca are ceva asupra ta si poate abuza de aceasta putere. Reactiile la traume pot fi depresia, supraalimentarea sau auto-medicatia cu alcool”, spune el.

Fa tot posibilul pentru a evita sa ataci persoana toxica de la locul tau de munca, deoarece te-ar putea rani mai tarziu. Ia-ti timp liber pentru sanatatea ta mintala daca este nevoie.

Luati in considerare sa plecati

Este important sa retineti ca parasirea companiei poate fi cea mai buna optiune. Cu toate acestea, nu ar trebui sa va parasiti locul de munca decat daca este absolut necesar . Nu vrei sa pari o persoana care pleaca frecvent de la munca. Cea mai buna optiune este sa gasesti un alt loc de munca, sa dai un preaviz cu doua saptamani si sa pleci cu gratie.

„Nu poti crea siguranta intr-un loc toxic sau daunator pentru tine. „Poti avea atat de multe limite si practici meditative, dar daca nu este un spatiu sigur, pur si simplu nu este un spatiu sigur”, spune psihiatrul.

Psihiatrul a exprimat sentimente similare. „Gandeste-te la lucrurile care conteaza in viata. Chiar merita munca? „Sanatatea mintala la locul de munca este pe viata sau pe moarte”, spune el. „Este o criza de sanatate publica. „Trebuie sa ne asiguram ca membrii echipei noastre sunt fericiti, fericiti si in siguranta la locul de munca.”