Pasi pe care trebuie sa ii urmezi atunci cand ai un deces in familie

Când o persoanadraga moare, sa te confrunti cu pierderea este unul dintre cele mai dificilelucruri pe care le veti experimenta in aceasta viata. Pe langa asta, maitrebuie, de asemenea, să planificați o înmormântare și să soluționați problemefinanciare importante. În timp ce sunteți îndurerat, poate fi greu de știut cetrebuie făcut sau de unde ar trebui să începeți. Iată cativa importanți de luatîn considerare atunci când o persoana draga moare.

Obține uncertificat de deces

Atunci când cinevamoare, va trebui să obțineți certificatul de deces (sau copii alecertificatului de deces) pentru a finaliza o mulțime de sarcini financiare.Adesea, directorul funerar vă poate ajuta să obțineți certificatul, insa nutrebuie sa uitati ca va fi nevoie de mai multe copii. Este important sa vaocupati si de organizarea inmormantarii. Intrati pe https://www.funerarii-bucuresti.ro/blog/servicii-funerare/cu-ce-ne-imbracam-pentru-inmormantare.html pentru mai multe informatii utile despre cum trebuie sa decurga oinmormantare.

Contacteazacompaniile de asigurări

Dacă persoanadecedata a avut asigurare de viață, va trebui să depuneți formularele necesarepentru a primi beneficiul respectiv. Va trebui să oferiți companiei deasigurări de viață un certificat de deces și cel mai probabil si alte documente.

Amintiți-vă, deasemenea, să întrerupeți alte polițe de asigurare după cum este necesar. Acestlucru ar putea include orice de la asigurarea de sănătate la domiciliu, auto,asigurări de viata sau alte politici. Când o persoană iubită moare, orice formăde revendicare va necesita o copie a certificatului de deces.

Notificați institutiilerelevante

Directorul funerarva notifica adesea securitatea socială a persoanei decedate, dar poate dorițisă verificați si dvs. acest lucru. De asemenea, va trebui să notificați oricealtă agenție care a oferit beneficii de orice fel persoanei decedate. Dacănotificarea nu este făcută și plățile nu se opresc, este posibil să fie nevoiesă treceți printr-un proces de rambursare îndelungat și complicat.

Soții și alțidependenți ai decedatului sunt adesea eligibili să primească beneficiilesupraviețuitorilor, deci asigurați-vă că întrebați foarte clar atunci cândvorbiți cu agențiile. Daca persona decedata a avut o masina sau mai multe, orio proprietate, atunci este nevoie sa mergeti la insitutiile care tin evidentaacestor bunuri pentru a anunta decesul. Daca exista un testament in care estespecificat ca aceste bunuri va raman dvs., atunci va trebui sa discutati cu unavocat. Acesta va va spune ce pasi trebuie sa urmati.

Actualizațiagențiile de raportare a creditelor

Pentru a prevenifurtul de identitate, notifică principalele agenții de raportare a creditelor dedecesul persoanei respective și furnizează copii ale certificatului de deces. Artrebui sa faci un plan de a verifica periodic raportul dvs. de credit aldecedatului pentru a vă asigura că conturi frauduloase nu au fost deschise.Dacă au fost, notifică agențiile și autoritățile.

Pregătiți depunerilefiscale finale

Depunerile fiscalefinale trebuie depuse în numele persoanei decedate. A face acest lucru maidevreme, mai degrabă decât mai târziu în proces, poate facilita înțelegerea aceea ce este în proprietate este cu adevărat disponibil pentru moștenitori. Uncontabil, un avocat fiscal sau un preparator fiscal vă poate ajuta cu acestlucru.