Luis Miguel si Frank Sinatra: Povestea adevarata a Come Fly With Me si intalnirea lor

Toata lumea este obsedata de Luis Miguel, dar nu doar pentru ca are unul dintre cele mai de succes seriale de pe Netflix (cu o doza sanatoasa de barfa a vedetelor), ci pentru ca, de cand era copil, a trait in lumina reflectoarelor, a jucat in mari filme, a devenit o icoana de stil si a continuat sa lucreze cu alti giganti din industria muzicala.

Unul dintre acei giganti in special? Este insusi Ol ‘Blue Eyes, membru al legendarului Rat Pack si actor in filme precum Top Hat si Funny Face: Frank Sinatra (care are si o legatura cu Charles Manson), alaturi de care a cantat pe albumul Duets II.

Da, cel mai interesant lucru despre serialul Luis Miguel de pe Netflix este ca ne permite sa exploram teoriile conspiratiei despre casa Las Matas, disparitia mamei sale si alte nebunii care se presupune ca au marcat viata cantaretului si a lui. frati, dar ne reaminteste si de ce Luismi este atat de iubit in intreaga lume si cum talentul lui l-a ajutat sa treaca granitele si sa sparga modelele.

Intalnirea cu iconicul Frank Sinatra a fost unul dintre acele momente legendare care au intrat in uitare, dar care ies din nou la iveala datorita faptului ca serialul i-a determinat pe multi sa descopere toate secretele si sa-si aminteasca cele mai bune momente.

Luis Miguel si Frank Sinatra impreuna: Povestea adevarata

Michael Jackson nu a fost singurul idol al lui Luis Miguel, cantaretul l-a admirat si pe unul dintre cei mai importanti muzicieni ai secolului XX, Frank Sinatra, iar intr-unul dintre cele mai bune momente ale carierei sale a avut ocazia sa-l cunoasca si sa cante unul dintre hiturile care au facut din el o legenda.

Intalnirea dintre El Sol si Blue Eyes a avut loc in anii 90 si se adauga unei liste de colaborari grozave cu personaje precum  Juan Gabriel si Celine Dion. Intalnirea cu Sinatra nu a fost doar un moment artistic extraordinar, ci si un vis devenit realitate, deoarece cantaretul era un mare fan si chiar a spus odata ca „Cred ca am invatat engleza prin melodiile lui”.

Cum a fost intalnirea dintre Luis Miguel si Frank Sinatra?

In 1993, Frank Sinatra pregatea un album de duete cu mari muzicieni precum Stevie Wonder, Gladys Knight, Willie Nelson si Neil Diamond si a lasat loc unei colaborari cu Luis Miguel, care, ca si el, a avut puterea de a-si topi fanii. cu balade romantice si versuri captivante. Luismi a fost singurul Latino invitat sa participe la album.

Acest lucru a fost posibil datorita managerului sau, Mauricio Aboroa, si nu a fost doar o colaborare la un album iconic. Se pare ca El Sol a cucerit Blue Eyes si, cu ajutorul publicistei si managerului Marianne Sauave, a primit chiar si o invitatie. concert la aniversarea a 80 de ani a lui Sinatra (care a murit la 82 de ani in 1998), unde a putut sa cante propria versiune a lui Come Fly With Me.

Cantecul lui Frank Sinatra pe care Luis Miguel il interpreteaza in duet

Come Fly With Me a fost scris nu de Sinatra, ci de Jimmy Van Heusen si Sammy Cahn, care ar fi fost piloti de testare in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial (si au scris si High Hopes si Love and Marriage pentru el).

Intr-un interviu acordat Songfacts, Charles Pignone, vicepresedintele Frank Sinatra Enterprises, vorbeste despre popularitatea acestui cantec: „Ei au scris „Come Fly With Me” cu gandul la el. Si cred ca a personificat acel deceniu si viata buna si petrecandu-se bine.” America a preluat piesele din cel de-al Doilea Razboi Mondial, iar deceniul anterior erau intr-un razboi, iar lucrurile se schimbau in America. Acea melodie a prins si a fost unul dintre cele mai populare albume ale lor.”

Si acea melodie emblematica a fost cea pe care Blue Eyes a ales-o pentru colaborarea sa cu Mickey, dar nu au coincis niciodata si se spune ca fiecare dintre interpreti si-a inregistrat rolul separat, desi asta nu a impiedicat sa fie un succes si cariera lui Luis. Miguel a crescut si mai mult.

Luis Miguel – un omagiu adus lui Frank Sinatra cantand „Come Fly With Me”

Frank Sinatra a implinit 80 de ani in 1996 si a sarbatorit-o cu un accent deosebit in care multi alti muzicieni au cantat cele mai mari hituri ale sale, Luis Miguel si-a luat un loc printre artistii invitati si a cantat aceeasi melodie care apare pe albumul Duets.

Acolo, Luismi i-a spus lui Sinatra ca a invatat engleza ascultand melodiile sale, iar Blue Eyes i-a scris o scrisoare in care il felicita pentru ca a obtinut o stea pe Hollywood Walk of Fame. “De ani de zile, a fost magulitor sa aud cantareti tineri vorbind despre noul Frank Sinatra. A fost si mai bine cand am auzit despre un tanar din Mexic care nu are nicio comparatie cu nimeni”, i-a spus Sinatra in scrisoare.

Sarbatoarea a avut loc la Shrine Auditorium din Los Angeles, iar printre cei prezenti s-au numarat vedete precum Robert De Niro, Bono, Whoopi Goldberg si Sharon Stone, iar Mickey a cantat in fata tuturor, desi nu cu Sinatra, ci cu un ecran in care aparea Frank cantand aceeasi tema.

Javier Leon Herrera, autorul cartii Luis Miguel: la Historia, a scris ca: „Interventia sa in marele eveniment de la implinirea a 80 de ani a lui Frank Sinatra nu a fost doar consolidarea lui ca vedeta latina, ci si un semn clar din cap pentru ca acesta sa faca pasul spre celebrul crossover in cautarea publicului american de limba engleza…”

Din acel moment, Luis Miguel a devenit cunoscut drept Sinatra mexican.